Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έσβησε στα 81 του χρόνια ο Αμερικανός τραγουδιστής Glen Campbell

Έσβησε στα 81 του χρόνια ο Αμερικανός τρ...

Είχε πουλήσει 45 εκατομμύρια δίσκους και είχε κερδίσει βραβεία Γκράμμυ

Στις 8 Αυγούστου 2017 εκτός από τη δική μας, την σπουδαία Αρλέτα, έσβησε κι ένας Αμερικανός τραγουδιστής, στιχουργός και ηθοποιός, ο Glen Campbell, στα 81 του χρόνια (είχε γεννηθεί το 1936 στο Άρκανσω των ΗΠΑ).

Όπως διαβάσαμε στην wikipedia, o Campbell είχε κερδίσει 4 βραβεία Γκράμμυ στις μουσικές κατηγορίες κάντρι και ποπ ενώ είχε παρουσιάσει και το μουσικό, κωμικό σώου «The Glen Campbell Goodtime Hour» στο τηλεοπτικό δίκτυο του CBS από τον Ιανουάριο του 1969 έως τον Ιούνιο του 1972.

Στα περίπου 50 χρόνια που ήταν στην σώουμπιζ, ο Campbell κυκλοφόρησε κοντά στα 70 άλμπουμ και λέγεται ότι πούλησε 45 εκατομμύρια δίσκους.

Ακολουθεί το κείμενο του καλού γνώστη, μουσικού παραγωγού και ερευνητή Γιάννη Πετρίδη στο σάιτ apotis4stis5.com.

Όπως έχουμε συνηθίσει εδώ και πολλά χρόνια αγνοούμε σημαντικούς καλλιτέχνες, επικρίνουμε άλλους και μόλις πεθάνουν, ξαφνικά τους ανακαλύπτουμε.

Ευχάριστη έκπληξη η δημοσίευση που έδωσαν τα Ελληνικά μέσα στον θάνατο του Glen Campbell, δεν αποκλείεται μάλιστα να ακούσουμε το βράδυ την είδηση του θανάτου του στα τηλεοπτικά μας κανάλια.

Όμως μέχρι τώρα αμφιβάλλω αν έχει ακουσθεί στο Ελληνικό ραδιόφωνο περισσότερες από 10-15 φορές στον μισό αιώνα της καριέρας του.

Βέβαια για να είμαι ειλικρινής ο Campbell παρά την καταπληκτική φωνή του και την επιτυχία του στην Αμερική, στην Ευρώπη δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστός με εξαίρεση την Βρετανία και ίσως την Γερμανία.

Στην Ελλάδα κυκλοφόρησαν μερικοί δίσκοι του από τον φίλο μας Θόδωρο Σαραντή και την ΕΜΙ, αλλά δεν πιστεύω να είχαν απήχηση.

Στην μουσική είμαστε ένας λαός ιδιαίτερα φιλικός στο παρελθόν, αλλά εχθρικός στο παρόν και το μέλλον.

Εμείς αγαπούσαμε από μικροί τον Glen Campbell και συζητώντας το πρωί με τον Κώστα θυμηθήκαμε και οι δύο ακριβώς το σημείο που συναντήσαμε στις Κάννες τον Jimmy Webb  που είναι συνθέτης σε μερικά από τα καταπληκτικά τραγούδια του Glen και τι ακριβώς ειπώθηκε.

Διπλό κτύπημα χθες μαζί με τον θάνατο της Αρλέτας για την οποία μιλάγαμε σήμερα το πρωί με έναν άλλο φίλο, τον Γιώργο Παπαστεφάνου που ήταν αυτός που την έβαλε στην δισκογραφία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture