Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Απόψε στην αυλή του καφέ «Γέφυρες» το φιλμ "Τα Κορίτσια του Ροσφόρ"

Πάτρα: Απόψε στην αυλή του καφέ «Γέφυρες...

Από τον "Γυμνό Οφθαλμό" και το Γαλλικό Ινστιτούτο μετά τις 21.30

Ο “Γυμνός Οφθαλμός” επιστρέφει στην αυλή του καφέ «Γέφυρες» στην οδό Πατρέως 86, στην Πάτρα, κάτω από την Καραισκάκη, απόψε Πέμπτη 3 Αυγούστου στις 21.30 για να παρουσιάσει την Γαλλική ταινία παραγωγής 1967, «Τα Κορίτσια του Ροσφόρ - Les demoiselles de Rochefort» του Ζακ Ντεμύ - Jacques Demy.

Η προβολή γίνεται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Παράρτημα Πάτρας.

Παίζουν οι: Catherine Deneuve, George Chakiris, Françoise Dorléac, Jacques Perrin, Michel Piccoli.

Η Ντελφίν (Catherine Deneuve) και η Σολάνζ (Françoise Dorléac) είναι δύο γοητευτικές και πνευματώδεις εικοσιπεντάχρονες δίδυμες. Η ξανθιά Ντελφίν διδάσκει χορό και η κοκκινομάλλα Σολάνζ κάνει μαθήματα σολφέζ. Ζουν μέσα στη μουσική και ονειρεύονται να συναντήσουν τον μεγάλο έρωτα.

Τα "Κορίτσια του Ροσφόρ", είναι μία αναφορά του Ζακ Ντεμύ, στο "παλιό Αμερικάνικο μιούζικαλ, μεταφερμένο σ' ένα παραμυθένιο γαλλικό λιμάνι, όπου οι ήρωες παίρνουν μια διάσταση πρωτόγνωρη, σχεδόν ποιητική".

Η παρουσίαση δεν ξεχνάει να αναφερθεί στους σπουδαίους ηθοποιούς και χορευτές.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τη μουσική της ταινίας - η οποία προτάθηκε για Όσκαρ το 1969 - είναι υπογεγραμμένη από τον σπουδαίο συνθέτη, Michel Legrand.

Ενώ η συγκεκριμένη ταινία αποτελεί την τρίτη ταινία της Catherine Deneuve, όπου πρωταγωνιστεί μαζί με την αδελφή της Françoise Dorleac (η οποία έφυγε σε ηλικία μόλις 25 ετών, από αυτοκινητιστικό δυστύχημα, λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση του φιλμ).

Ο Jacques Demy, ξεκινώντας από τον χώρο του ντοκιμαντέρ αλλά και του κινούμενου σχεδίου, θα ασχοληθεί στη συνέχεια με τον κινηματογράφο παρουσιάζοντας και εκεί το πολύπλευρο ταλέντο του, με ταινίες όπως: Lola (1961), Les sept peche capiteaux (Τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα, 1962), La baie des anges (Το λιμάνι των αγγέλων, 1963), Les parapluies de cherbourg (Οι ομπρέλες του Χερβούργου, 1964), Les demoisselles de Rochefort (Τα κορίτσια του Ροσφόρ, 1967) και The model shop (Το φωτομοντέλο, 1969).

Όπως έχει γράψει ο Γιώργος Ρούσσος στο tvxs.gr, ειδική μνεία οφείλουμε να κάνουμε στις "Ομπρέλες του Χερβούργου", οι οποίες αποτελούν ένα κλασσικό και δημοφιλές φιλμ του Ζακ Ντεμύ, το οποίο κυκλοφόρησε το 1964 με πρωταγωνίστρια και πάλι την μούσα του, Κατρίν Ντενέβ.

Η ταινία κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο (αργότερα καθιερώθηκε ως Χρυσός Φοίνικας) στο Φεστιβάλ των Καννών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture