Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΆΡΕΣΕ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΟΙΝΟ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ"

ΆΡΕΣΕ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΟΙΝΟ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ &quo...

Την Πέμπτη το βράδυ παρακολούθησαν την παράσταση κοντά στους 700 θεατές

Άρεσε στους Πατρινούς η θεατρική παράσταση «Για Όνομα» που έχει σκηνοθετήσει ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και παίζουν οι ηθοποιοί Βίκυ Σταυροπούλου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Φάνης Μουρατίδης, Μαρία Κωνσταντάκη και ο Αντώνης Λουδάρος.

Η παράσταση του θεάτρου Αλίκη της Αθήνας παίχθηκε στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017 το βράδυ παρουσία επτακοσίων περίπου θεατών, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας του Δήμου και την Παρασκευή 28/7 στις 21.15.

Πρόκειται για μία πρωτότυπη κωμωδία που ξεκινά με το εύρημα του «απίθανου» ονόματος που σκέφτεται να δώσει ο νεόπλουτος, εγωιστής και πλακατζής Βικτόρ στο μωρό που κυοφορεί η σύζυγος του Άννα και ανακοινώνει όταν πηγαίνει καλεσμένος στο σπίτι της αδελφής του Μπαμπού. Το όνομα δεν είναι άλλο από Αδόλφος και το οποίο απευθείας στο πρώτο άκουσμα παραπέμπει ξέρετε που. Έως και το πρώτο μισάωρο της η παράσταση αναλώνεται στην παρεξήγηση με το όνομα, κι ενώ φτάνει σε ένα σημείο που νομίζεις πως η δράση «κολλάει» και το έργο των Matthieu Delaporte & Alexandre de la Patellière πάει να κάνει «κοιλιά», στη συνέχεια τα ευρήματα και πολλές ακόμη παρεξηγήσεις και αποκαλύψεις απογειώνουν την παράσταση ενώ δεν λείπουν και τα ξεκαρδιστικά σημεία όπως εκεί που ο εργένης – Κλοντ (Αντώνης Λουδάρος) μαθαίνει ότι το παρατσούκλι που του έχουν βγάλει, είναι «σύκο» αλλά εν τέλει αυτός είναι που θα γελάσει…τελευταίος λόγω μίας ανέλπιστης αποκάλυψης.

Επίσης δεν λείπουν και οι δραματικές πινελιές όπως το ξέσπασμα της Μπαμπού - Βίκυς Σταυροπούλου, της καλής νοικοκυράς και συζύγου που έχει κάνει πίσω στην καριέρα της αφήνοντας χώρο στον διανοούμενο σύζυγο της Πιέρ – στο ρόλο ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης.

Από τα βασικά ατού της παράστασης που ολοκληρώνεται θα λέγαμε και με τρόπο κινηματογραφικό και πολύ ωραίο χάρη και στο τραγούδι «Για όνομα» σε στίχους και μουσική του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου, είναι πέρα από την έξυπνη σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, οι ερμηνείες και των πέντε ηθοποιών με τον Φάνη Μουρατίδη να κλέβει ελαφρώς την παράσταση ενώ η ατάκα «…μαλ…κα» του Πιέρ – Χρήστου Χατζηπαναγιώτη και με τον τρόπο που την λέει στο έργο, «έγραψε».

Το χειροκρότημα του κοινού ήταν πολύ θερμό στο τέλος και αρκετοί από τους θεατές χειροκροτούσαν όρθιοι.

Επιμέλεια - ρεπορτάζ: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture