Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχεται 3 Αυγούστου στις ελληνικές αίθουσες ο «Ο Μαύρος Πύργος - The Dark Tower»

Έρχεται 3 Αυγούστου στις ελληνικές αίθου...

Θα δούμε το φιλμ που βασίζεται στα βιβλία του Στίβεν Κινγκ, και στην Πάτρα

Το διαφημιστικό τρέιλερ του που ήδη παίζεται στα Στερ/Odeon στη Βέσο Μάρε είναι εντυπωσιακό. Ο λόγος για το νέο Αμερικάνικο φιλμ «Ο Μαύρος Πύργος - The Dark Tower» με πρωταγωνιστές τον Μάθιου Μακόναχι και τον Βρετανό μαύρο ηθοποιό Ίντρις Έλμπα που βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες σε διανομή της Feelgood, την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017 ταυτόχρονα με τις ΗΠΑ.

“Καθώς ο Μαυροντυμένος Άντρας απομακρυνόταν προς την έρημο, ο τελευταίος Πιστολέρο ήταν ακριβώς από πίσω του”. Αυτές ήταν οι πρώτες, καθοριστικές γραμμές με τις οποίες ο Stephen King πυροδότησε τη δημιουργία ενός ολόκληρου κόσμου μέσα από τις σελίδες των (οκτώ) βιβλίων του «Ο Μαύρος Πύργος», που κάνει το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη με τον ομώνυμο τίτλο. Ο Μαύρος Πύργος, το magnum opus του King, μπλέκει με μαεστρία είδη όπως γουέστερν, θρίλερ, φαντασία – και η ταινία αξιοποιεί όλα αυτά τα στοιχεία, «δένοντάς» τα σε μια φλογερή ταινία δράσης, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Ο Roland Deschain (Idris Elba) είναι ο τελευταίος Πιστολέρο, ορκισμένος υπερασπιστής του σύμπαντος και εγκλωβισμένος σε μια αέναη μάχη με την αιώνια νέμεσή του, τον Walter O’Dim (Matthew McConaughey), δηλαδή τον Μαυροντυμένο Άντρα. Ο Πιστολέρο προσπαθεί να αποτρέψει τον O’Dim από το να γκρεμίσει τον Μαύρο Πύργο, ο οποίος κρατά ολόκληρο το σύμπαν σε ισορροπία.

Με το πεπρωμένο των κόσμων να διακυβεύεται, και την αναπάντεχη βοήθεια ενός χαρισματικού εφήβου που έρχεται από τη δική μας πραγματικότητα, το καλό και το κακό θα συγκρουστούν στην έσχατη μάχη, μιας και μόνο ο Roland είναι σε θέση να προστατεύσει τον Πύργο και ολόκληρο το σύμπαν από τον Μαυροντυμένο Άντρα. Τη σκηνοθεσία της ταινίας έχει αναλάβει ο Δανός Nikolaj Arcel (A Royal Affair, Truth About Men) ενώ την παραγωγή οι Ron Howard (Infrerno, The Da Vinci Code) και Erica Huggins (Fightplan).

Στην 50χρονη καριέρα του ο  70χρονος σήμερα Αμερικανός συγγραφέας Stephen King από το Πόρτλαντ του Maine, έχει γράψει πάνω από 80 βιβλία και έχει κερδίσει επάξια τη φήμη ενός από τους καλύτερους αφηγητές του κόσμου. Έχει τιμηθεί από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών με το εθνικό μετάλλιο για τη συνεισφορά του στις Τέχνες, από το Εθνικό Ίδρυμα Βιβλίων με το μετάλλιο για διακεκριμένη συνεισφορά στα Αμερικανικά Γράμματα και με αμέτρητα ακόμη βραβεία και επαίνους. Το όνομά του είναι εξαιρετικά αναγνωρίσιμο και θεωρείται ο κύριος εκφραστής της σύνδεσης του καθημερινού μας κόσμου με το μεταφυσικό.

Ένα από το έργα του που εκφράζει απόλυτα αυτή τη σύνδεση είναι ο «Μαύρος Πύργος», ο οποίος αποτελεί την κύρια έκφραση της αιώνιας διαμάχης μεταξύ του καλού και του κακού. «Ξεκίνησα τον Μαύρο Πύργο όταν ήμουν 22 χρονών, μόλις είχα αποφοιτήσει από το κολέγιο” θυμάται ο King. “Με την πάροδο του χρόνου, καθώς τα βιβλία και οι ιστορίες συσσωρεύονται, ξεκίνησα να συνειδητοποιώ ότι είχα πια στη διάθεσή μου όλους τους χαρακτήρες που σχετίζονταν με το Μέσο Κόσμο, τον κόσμο του Μαύρου Πύργου. Η σειρά βιβλίων του Μαύρου Πύργου είναι πια στο επίκεντρο του φανταστικού μου σύμπαντος. Οι χαρακτήρες που εμφανίστηκαν σε άλλα βιβλία θα εμφανίζονταν στον Μαύρο Πύργο και αντίστροφα», υπογράμμισε ο συγγραφέας.

Ο προυπολογισμός της ταινίας «Ο Μαύρος Πύργος» είναι 60 εκατομμύρια δολάρια.

Διάρκεια 95 λεπτά.

*Πολλά από τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στη Νότιο Αφρική, αφού εκεί το αχανές και ερημικό περιβάλλον ήταν ιδανικό για το look που είχε στο μυαλό του ο σκηνοθέτης για το Μέσο Κόσμο.

Για τις ανάγκες το ρόλου του ο 45χρονος Idris Elba εκπαιδεύτηκε σκληρά τόσο σε μαχητικά σπορ, όπως kickboxing (άλλωστε είναι γνωστός λάτρης, αφού έχει παίζει και σε αγώνες), αλλά και στη χρήση πιστολιού.

Τέλος στα σχέδια των παραγωγών είναι, εκτός από επόμενες ταινίες, να δημιουργηθεί και μια τηλεοπτική σειρά που θα συμπληρώνει τις ιστορίες της μεγάλης οθόνης.

Παίζουν ακόμα οι: Tom Taylor, Jackie Earle Haley.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture