Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Βιβλία επιλεγμένα και συλλεκτικά από το «Δόντι» για το υπόλοιπο του καλοκαιριού

Πάτρα: Βιβλία επιλεγμένα και συλλεκτικά ...

Επίσης έξι ξεχωριστές προτάσεις κόμικς

Φθηνό βιβλίο για το καλοκαίρι; Ναι, αλλά γιατί να μην είναι και επιλεγμένο και συλλεκτικό; Το βιβλιοπωλείο «Το Δόντι» του Ανδρέα Τσιλίρα στην οδό Φιλοποίμενος, στη στοά Πραπόπουλου, στην Πάτρα διάλεξε 200 λογοτεχνικά βιβλία, μεταχειρισμένα αλλά σε πολύ καλή κατάσταση, και τα προσφέρει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού στο χώρο του βιβλιοπωλείου με τιμές από 2-5 ευρώ.

Στιγμές από την παγκόσμια κλασική λογοτεχνία, έργα ελλήνων λογοτεχνών των τελευταίων 50 χρόνων, ιστορικά μυθιστορήματα, αλλά και βιβλία που δεν είχαν τη σταδιοδρομία που τους άξιζε. Όλα σε εκδόσεις που έχουν κάτι από το άρωμα παλιότερων δεκαετιών ή που καθιερώθηκαν ως κλασικές.

Παράλληλα με τις προσφορές, στο βιβλιοπωλείο «Το Δόντι» μπορείτε να δείτε και το σύνολο των μεταχειρισμένων βιβλίων, με βιβλία από τους χώρους της λογοτεχνίας, της ιστορίας, της φιλοσοφίας και της πολιτικής , αρκετά από τα οποία είναι δυσεύρετα ή εξαντλημένα. ​

Στο μεταξύ το «Δόντι» ξεχωρίζει για το καλοκαίρι και έξι κόμικς, από αυτά που προτείνονται στους λάτρεις του είδους να πάρουν ανεπιφύλακτα μαζί τους στη θάλασσα ή το βουνό.

Κι αν για το «London» (εκδ. Το Δόντι), το πρώτο κόμικ του Διονύση Φάκου με τον κυνηγό επικηρυγμένων Σεθ να ταξιδεύει στο Βικτωριανό Λονδίνο για να πιάσει τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη, πολλά είναι γνωστά, ίσως δεν έχετε ακούσει για ένα μικρό -έστω και σκληρό- παραμύθι – κόσμημα.

Πρόκειται για το βιβλίο «Μανουέλ ο μικρός μαύρος μάγος» (εκδόσεις Οξύ) του Βασίλη Μπαμπούρη, σε εικονογράφηση Γιώργου Δημητρίου, που κυκλοφορεί εδώ και κάποια χρόνια και περιγράφει την ιστορία του 9χρονου Μανουέλ τον οποίο οι κάτοικοι ενός χωριού της Ισπανίας ετοιμάζονται να τον ρίξουν στην πυρά, αφού πρώτα ακούσουν απ’ αυτόν αρκετές σκληρές αλήθειες.

Κάποιες σκληρές αλήθειες, αλλά με όπλο το χιούμορ και την αρχαία Ελλάδα, θα διαβάσετε και στο βιβλίο «Θεοί σε κρίση» (εκδ. Webcomics) του Γιώργου Μελισσαρόπουλου που μεταφέρει την ιστορία του Μνημονίου στη γειτονιά του Ολύμπου.

Λίγο πιο βόρεια, στη Θεσσαλονίκη, την ιστορία της πόλης με τα χίλια πρόσωπα περιγράφει η «Μικρή Ιερουσαλήμ» (εκδ. Jemma Press) που έγραψε στα ιταλικά η Ηλέκτρα Σταμπουλή, σχεδίασε ο Άντζελο Μενίλλο και μετάφρασαν οι Κωνσταντίνα Ευαγγέλου και Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεναγός μας στη Θεσσαλονίκη είναι ο Ρωμανός που αναζητά εκεί τη γλωσσική του ταυτότητα, καθώς έχει γεννηθεί στη Βουλγαρία από πατέρα έλληνα εξόριστο και μητέρα βουλγάρα, ελληνικής και σεφαραδίτικης καταγωγής.

Σε μια άλλη εξίσου ενδιαφέρουσα πολιτισμικά, αλλά πολύ πιο ταλαιπωρημένη, περιοχή μας πηγαίνουν τα «Κεντήματα» (εκδ. Ηλίβατον, μετάφραση: Γεωργία Τσάκωνα) της Μαργιάν Σατραπί. Η συγγραφέας του «Περσέπολις» ακούει μαζί μας εννέα γυναίκες του Ιράν, από τρεις διαφορετικές γενιές, να μιλούν για άντρες, έρωτες και σεξ, γύρω από το σαμοβάρι, χωρίς να κρύβουν ούτε τις σκληρές εμπειρίες τους, ούτε τις τρυφερές και αστείες στιγμές τους.

Ο Σπύρος Δερβενιώτης τέλος, στο «Yesternow» (εκδόσεις Χαραμάδα) μιλά περισσότερο στην καρδιά των κινηματογραφόφιλων εξιστορώντας την προσπάθεια εξιχνίασης μιας αλυσίδας φόνων στη Νέα Υόρκη, με θύματα ηθοποιούς της δεκαετίας του 1980, που ετοιμάζονται να δουλέψουν στα σίκουελ των ταινιών που τους έκαναν διάσημους.

*Τέλος όπως αναφέρει η ανακοίνωση από το «Δόντι», τα «Υλικά θεάτρου» που κυκλοφορούν από το Δόντι, με τις μουσικές του Πατρινού συνθέτη Γιώργου Δίπλα για το θέατρο και με την πάντα γοητευτική φωνή της Πατρινής ερμηνεύτριας Δώρας Πετρίδη (η σχετική εκδήλωση παρουσίασης του δίσκου έγινε με επιτυχία πριν λίγες εβδομάδες) θα πραγματοποιήσουν φθινοπωρινά ταξίδια σε ιδιαίτερους χώρους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture