Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Προβάλλεται στον θερινό Κινητό κινηματογράφο, το φιλμ "Ντουνταμέλ"

Πάτρα: Προβάλλεται στον θερινό Κινητό κι...

Στο θεατράκι της Κρήνης προβλήθηκε την Πέμπτη η ταινία "Σκοτεινές ψυχές"

Μια ταινία για όλη την οικογένεια θα παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν απόψε Παρασκευή στις 9.30 στην Περιβόλα και συγκεκριμένα στο προαύλιο του 44ου Δημοτικού Σχολείου.

Η οθόνη του Θερινού Κινητού Κινηματογράφου, που εντάσσεται στις παράλληλες εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας,  θα φιλοξενήσει την ταινία «Ντουνταμέλ: Ο ήχος των παιδιών» σε σκηνοθεσία: Alberto Arvelo.

Η ταινία είναι μία προτροπή προς όλους να αφήσουν τα παιδιά να παίξουν μουσική, είναι µια διεισδυτική προσέγγιση σε αυτό το παγκόσμιο φαινόμενο, που αναδεικνύει την σημασία της τέχνης ως πνευματικό όπλο ενάντια στην ανθρώπινη σκληρότητα. Είναι μια ιστορία ελπίδας, βγαλμένη από το μέλλον για το παρόν.

Ο φακός του Arvelo έχει αποτυπώσει  εκατοντάδες παιδικές και νεανικές ορχήστρες, οι οποίες  ξεπροβάλλουν σε πολλές χώρες του κόσμου, έχοντας ως πηγή έμπνευσης, το µουσικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βενεζουέλας, γνωστό ως «El Sistema».

Η προβολή γίνεται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε στο θεατράκι της Κρήνης η 3η προβολή του κινητού κινηματογράφου, με την ταινία «Σκοτεινές ψυχές», σε σκηνοθεσία: Φραντζέσκο Μούντζι, σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας, την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017.

*Η επόμενη προβολή είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη 18/7 στο Αρσάκειο, στις 21.30, με το ντοκιμαντέρ «Εγώ, ο άλλος άνθρωπος», σε σκηνοθεσία Λουκά Αγέλαστου και Σπυριδούλα Γκούσκου, που περιγράφει το χρονικό της δημιουργίας της Κοινωνικής Κουζίνας από τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture