Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η KΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΠΑΤΡΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟΝ "ΜΑΓΙΚΟ ΑΥΛΟ"- ΦΩΤΟ

Η KΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΠΑΤΡ...

Το βράδυ της Κυριακής, στο Αρχαίο Ωδείο

Τις μελωδίες του μοναδικού Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ γνώρισαν τα παιδιά, μέσα από το μουσικό παραμύθι «Ο Μαγικός Αυλός», με την υπογραφή της Κάρμεν Ρουγγέρη. Η παράσταση δόθηκε το βράδυ της Κυριακής 9 Ιουλίου, στο πλαίσιο του διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2017. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

Μικροί – μεγάλοι, στο κατάμεστο από κόσμο Ρωμαϊκό Ωδείο, απόλαυσαν μια συναρπαστική πλοκή, μεστή μηνυμάτων για την ευτυχία που κατακτάται μέσα από δυσκολίες, τους κανόνες ευγενείας που πρέπει να τηρούμε για να επιτύχουμε τους στόχους μας και την υπομονή που πάντα είναι ωφέλιμη.

Οι μικροί θεατές γνώρισαν τη διάσημη όπερα του Μότσαρτ, μέσα από το  βασιλιά της μέρας και τη βασίλισσα της νύχτας. Εκείνη ήθελε να εξουσιάζει με το σκοτάδι, εκείνος ήθελε να βασιλεύει με το φως. Το καλό θα νικήσει το κακό και θα απλωθεί σ’ όλη τη γη.

Ο πρίγκιπας Ταμίνο -σύμβολο της αρετής και της αγάπης, βρήκε στο πρόσωπο της Παμίνας (της κόρης του βασιλιά και της βασίλισσα) το ιδανικό ταίρι. Το ζευγάρι πέρασε   από πολλές δοκιμασίες. Με όπλο την αγάπη,  όμως οι ήρωες νίκησαν και ενώθηκαν  για πάντα. Μαζί τους  ήταν ο Παπαγκένο, ένας τρισχαριτωμένος παραμυθένιος ήρωας που με τις σκανδαλιές του χάρισε στα παιδιά στιγμές χαράς και γέλιου. Το έργο τελειώνοντας βρήκε τους δυο εχθρούς, βασίλισσα της νύχτας και βασιλιά της μέρας, ενωμένους.

Η παράσταση με διαλεχτούς ηθοποιούς-τραγουδιστές, με παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια, χορογραφημένη στην λεπτομέρεια, γεμάτη χρώματα και φως, με μια συναρπαστική πλοκή χάρισε μια  διασκεδαστική βραδιά, μύησε τους μικρούς θεατές στην όπερα κι έφυγαν κερδισμένοι «πιάνοντας» τα μηνύματα της παράστασης.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

ΚΕΙΜΕΝΟ - ΑΦΗΓΗΣΗ: ΚάρμενΡουγγέρη,ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΚάρμενΡουγγέρη – Χριστίνα Κουλουμπή,ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ:  Χριστίνα Κουλουμπή, ΚΙΝΗΣΗ-ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Πέτρος Γάλλιας ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ-VIDEO ART: Αντώνης Δελαπόρτας, ΣΤΙΧΟΙ & ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ: Ανδρέας Κουλουμπής, ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ: ΛαρίσαΕρεμέγιεβα, Μίνα Δελαπόρτα ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ: Χαρά Δήμα, ΒΟΗΘΟΣ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΥ: Έρρικα Αλαμάνου, ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΥ: Χρήστος Γράπας, ARTWORK: Λουκάς Μελάς

ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

Αθηνά Δημητρακοπούλου, Ιωάννης Κοντέλλης, ΕστέλλαΚοπάνου, Λιναρδάτου Κων/τια, Ίρις-Φιόνα Νικολάου, Αντώνης Παπαδάκης, Νικόλας Παπακωνσταντίνου, Νίκη Χαζιράκη, Αλέξανδρος Χασαπάκης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture