Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Στην πλατεία της Λεύκας την Κυριακή ο Αγάθωνας για το "Φεστιβάλ στις Γειτονιές"

Πάτρα: Στην πλατεία της Λεύκας την Κυρια...

Στις 9 το βράδυ, για το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

Στην πλατεία της Λεύκας  μεταφέρεται για τρεις ημέρες το Φεστιβάλ στις Γειτονιές που αποτελεί  καινοτομία για το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 2017, που επιδιώκει να μετατρέψει πλατείες, πάρκα και ανοικτούς χώρους σε κυψέλες. Μετά την επιτυχία που σημείωσαν οι εκδηλώσεις στο Ανατολικό Διαμέρισμα, η συνέχεια δίνεται στο Νότιο Διαμέρισμα.

Ο Αγάθωνας είναι προσκεκλημένος για την Κυριακή 9 Ιουλίου στην πλατεία της Λεύκας.

Η ανακοίνωση:

«Ειδικότερα, το Σάββατο 8 Ιουλίου, από τις 9 το βράδυ,  στην πλατεία της Λεύκας, θα παρουσιαστούν χορευτικά από τους Εκπολιτιστικούς  Συλλόγους Νεάπολης, Εργατικών Κατοικιών Πάτρα 8- Άγ. Θεόδωρος, Λεύκας, επίσης οι Σύλλογοι Γλαύκου, Αγίου Νικολάου Λεύκας και Κυψέλης.

Παράλληλα, οι Εκπολιτιστικοί Σύλλογοι Γλαύκου, Κρύα Ιτεών και Μεταμόρφωσης Σωτήρος θα πραγματοποιήσουν στο χώρο έκθεση ζωγραφικής, ενώ ο    Εκπολιτιστικός Σύλλογος Εργατικών  Κατοικιών Λεύκας έχει αναλάβει την προβολή της ταινίας «Νύμφες».

Η έκθεση ζωγραφικής θα συνεχιστεί την Κυριακή 9 Ιουλίου, ενώ πολιτιστικό γεγονός για την περιοχή αποτελεί η ανοικτή συναυλία με το ρεμπέτη Αγάθωνα, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ στην πλατεία της Λεύκας.

Ο Αγάθωνας είναι ο κορυφαίος εν ζωή ρεμπέτης αφοσιωμένος στο ρεμπέτικο τραγούδι. Το υπηρετεί από το 1973, αρνούμενος πεισματικά να μετακινηθεί σε άλλα δημοφιλέστερα είδη μουσικής.

Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, ενώ το 2013 εκπροσώπησε την Ελλάδα στον 6ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, συμμετέχοντας σε ένα τραγούδι των kozamostra που συνδυάζει ρεμπέτικο και βαλκανικό στοιχείο.

Στη Λεύκα, ο Αγάθωνας έρχεται με μια εξαίρετη ομάδα μουσικών (Λευκή Αναστασιάδου – Φωνή, Αλέξανδρος Τσολάκης – Μπουζούκι, Ηλίας Κρομμύδας – Ακορντεόν, Γιώργος Νεραντζάκης – Κιθάρα) και θα παρουσιάσουν τραγούδια – σταθμούς της ρεμπέτικης δισκογραφίας των Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου και άλλων  ερμηνεύοντας ένα διασκεδαστικό πρόγραμμα, βασισμένο στα ρεμπέτικα που αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Νότιο Διαμέρισμα, ολοκληρώνονται την Δευτέρα 10 Ιουλίου, όπου, στην πλατεία της Λεύκας, όπου θα δοθεί  η θεατρική παράσταση «Το παιχνίδι του έρωτα και της τύχης» από το «Άρμα Θέσπιδος» του  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

"Το Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης" του Μαριβώ, σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου θα απολαύσουν αρχικά οι θεατές σήμερα στις 9.30 το βράδυ.

Ο σπουδαίος Γάλλος κωμωδιογράφος στήνει μία σατανική ίντριγκα γύρω από δύο ζευγάρια που ερωτεύονται αγνοώντας το ένα την πραγματική ταυτότητα του άλλου.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι μεταμφιέσεων με συνεχείς ανατροπές και απρόσμενες καταστάσεις, με ευτυχές τέλος.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture