Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

«Ταρτούφος» από τον Φιλοπροοδευτικό Όμιλο Σελιανιτίκων, την Τρίτη 4/7 στο Αίγιο

«Ταρτούφος» από τον Φιλοπροοδευτικό Όμιλ...

Στις 21.00 στο Υπαίθριο Θέατρο «Γ. Παππάς»

Την κωμωδία «Ταρτούφος» του Μολιέρου παρουσιάζουν ο Φιλοπροοδευτικός Όμιλος Σελιανιτίκων και η θεατρική ομάδα «Επί Σκηνής» της Αναστασίας Πετρίδη, την Τρίτη 4 Ιουλίου στις 21.00, στο Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς», στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2017 του Δήμου Αιγιαλείας.

Η παράσταση περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της διοργάνωσης «Μέρες Θεατρικών Συναντήσεων ΙΙΙ» που για τρίτη συνεχή χρονιά παρουσιάζεται από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. σε συνεργασία με θεατρικές ομάδες της περιοχής.

Ο πανούργος κληρικός Ταρτούφος εισβάλλει στο αξιοπρεπές σπίτι της οικογένειας του εύπιστου Οργκόν, και με τις δολοπλοκίες του αναστατώνει τη ζωή τους προσπαθώντας με κάθε τρόπο να τους εκμεταλλευτεί. Με απατεωνιές προσπαθεί να κατακτήσει όχι μόνο την περιουσία του Οργκόν, αλλά και την ίδια τη σύζυγό του, την οποία έχει ερωτευτεί. Η περίφημη κωμωδία του Μολιέρου καταπιάνεται με τα μεγάλα ελαττώματα των ανθρώπων, τα οποία συνοψίζονται στο πρόσωπο του βασικού θεατρικού ήρωα. Και αυτό γιατί ο Ταρτούφος είναι ένας εγωιστής, ένας αρρωστημένος υποκριτής, που εμπορεύεται την εμπιστοσύνη των άλλων προς το συμφέρον του και δεν διστάζει να τους εξαπατά με οποιονδήποτε τρόπο.

Κάποια στιγμή, όμως, η μάσκα της υποκρισίας πέφτει, η φιληδονία του και η υπερβολική εμπιστοσύνη στον εαυτό του τον προδίδουν, ενώ ο ίδιος ταπεινώνεται και τιμωρείται...

Το Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς» γίνεται και φέτος τόπος συνάντησης του τοπικού καλλιτεχνικού δυναμικού, προάγοντας την τέχνη του θεάτρου στο ευρύ κοινό, καθώς η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλες τις παραστάσεις.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται τις επόμενες ημέρες ως εξής:

•             Τετάρτη 5 Ιουλίου, 9.00 μ.μ. «Σλουθ» από τη Θεατρική Ομάδα Διακοπτού.

•             Πέμπτη 6 Ιουλίου, 9.00 μ.μ. «2/12 φόνοι και ένα μπουλντόγκ» από τη Θεατρική Ομάδα «Αποφοίτων» Αιγίου.

•             Παρασκευή 7 Ιουλίου, 9.00 μ.μ. «12 ένορκοι» από τη Θεατρική Ομάδα «Αποφοίτων» Αιγίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture