Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΘΕΡΜΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ "ΜΑΝΑ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΟ HOLLYWOOD"

ΘΕΡΜΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ ΓΙΑ ...

Στις κερκίδες βρέθηκαν και η Δήμητρα Παπαδοπούλου με τον Φωκά Ευαγγελινό

Με το «δεξί» ξεκίνησε την καλοκαιρινή της περιοδεία από το Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας, η παράσταση «Μάνα θα πάω στο Hollywood». Παρά την ζέστη, κοντά στους εξακόσιους θεατές έσπευσαν να παρακολουθήσουν την παράσταση την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017 το βράδυ στο Αρχαίο Ωδείο χαρίζοντας το ζεστό χειροκρότημα τους σε όλους τους ηθοποιούς καθώς και στους Φωκά Ευαγγελινό και Δήμητρα Παπαδοπούλου που υπογράφουν την σκηνοθεσία της σπαρταριστής παράστασης, οι οποίοι ήσαν ανάμεσα στους θεατές στις κερκίδες του Ωδείου και στο τέλος ανέβηκαν στη σκηνή την στιγμή της υπόκλισης.

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου έχει μάλιστα γράψει και το κείμενο του έργου και έχει κι ένα μικρό ρόλο μέσω βίντεο στην παράσταση ενώ ο Φωκάς Ευαγγελινός έχει βάλει το χεράκι του και στα μουσικά μέρη και χορευτικές σκηνές.

Το βασικού ατού της συγκεκριμένης δουλειάς που μετά την επιτυχία της στην Αθήνα, βγήκε για περιοδεία ανά την Ελλάδα (θα ξαναέρθει στην Δυτική Ελλάδα, στο θέατρο της Αρχαίας Ήλιδας στις 23 Αυγούστου) είναι ότι βγάζει πολύ και αυθόρμητο γέλιο μέχρι δακρύων όπως στη σκηνή που ο ταλαντούχος Θανάσης Αλευράς υποδύεται τον Οιδίποδα, η Κωνσταντίνα Μιχαήλ την Ιοκάστη και τρεις άνδρες με σεντόνια το χορό προκειμένου να ξεγελάσουν τον Αντώνη Κρόμπα, που τους φιλοξενεί στο σπίτι του στην οδό Φυλής, το οποίο η Κωνσταντίνα έχει μετατρέψει σε οίκο ανοχής για να μαζέψει χρήματα κατόπιν προτροπής της έμπειρης στο χώρο Ελένης (η Ελένη Ροδά) ώστε να πάει μαζί με τον Θανάση στην Αμερική για μία νέα επαγγελματική αρχή μακριά από την Ελλάδα της κρίσης.

Το «Μάνα θα πάω στο Hollywood» εκτός από το γέλιο, βγάζει και μία πίκρα που δεν περιμένεις ότι θα σε βαρύνει τόσο και καταφέρνει να ισορροπεί την πλάκα και το αστείο με την διάχυτη απογοήτευση που επικρατεί στη σημερινή Ελλάδα της κρίσης. Μόνο αν μάθουν οι Έλληνες να συνεννοούνται θα τα καταφέρουν αλλά τι περιμένεις από μία χώρα που αστρολογικά είναι υδροχόος με ωροσκόπο δίδυμους, ακούγεται σε μία στιγμή του έργου.

Η παράσταση έχει και πολλά μουσικά μέρη, όπως αυτό του πασίγνωστου Ζορμπά αλλά και τη Μισιρλού ενώ η Ελένη Ροδά, κομψή, αδύνατη, μία γυναίκα με μία μεγάλη πορεία στον καλλιτεχνικό χώρο από τα χρόνια του ’60 είναι επίσης από τις «εκπλήξεις» του έργου, με την χαρακτηριστική βραχνή φωνή της (την ακούμε να τραγουδά και κάποια κουπλέ από γνωστά κομμάτια όπως το "Μη βροντοχτυπάς τις χάντρες") και την άνεση της να λέει και τις πιο «βρωμερές» ατάκες όπως «παλιά τα τσιμπ..κια τα βάζαμε στα ροφήματα».

Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ έχει την αβανταδόρικη σκηνή όπου βγαίνει με σέξι κορμάκι, μαύρες ψηλές μπότες και χορεύει σ’ ένα στύλο στριπτίζ ενώ ο Αντώνης Κρόμπας πλάθει ένα χαρακτήρα του ελληνικού υπόκοσμου ακροδεξιό, αγριεμένο που βρίσκει στο τέλος το μάστορα του.

Πολύ καλοί και οι τρεις νέοι ηθοποιοί της ομάδας, Γιώργος Σουλεΐμαν, Στράτος Λύκος, Κώστας Φερεντούρος αλλά και ο μαύρος ηθοποιός Jerome Kaluta.

Βέβαια η παράσταση σε κάποια σημεία φτάνει στην υπερβολή, έχεις επίσης την αίσθηση ότι οι ηθοποιοί σαν να φωνάζουν και να βγάζουν μία μικρή υστερία ενώ και η βωμολοχία σε ορισμένα σημεία ξεφεύγει από το μέτρο, ωστόσο δεν χαλάει η γενική καλή εικόνα μίας παράστασης που όπως προείπαμε, σε κάνει να ξεκαρδίζεσαι με τα χάλια της φυλής μας αλλά προς το τέλος εκεί που ο Θανάσης αποφασίζει να κόψει τον ομφάλιο λώρο της ελληνίδας μάνας και να πάει να βρει την τύχη του (μάνα η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου σε βίντεο) σου έρχεται να δακρύσεις.

Η διάρκεια της παράστασης που τέλειωσε γύρω στις 12 παρά τέταρτο πριν τα μεσάνυχτα, ήταν δύο ώρες χωρίς διάλειμμα.

*Εκ των χορηγών επικοινωνίας της παράστασης ήταν και το thebest.gr.

Επιμέλεια - ρεπορτάζ: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture