Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Παρουσιάζεται στην Πάτρα το βιβλίο του Κωνσταντίνου Μπλάθρα «Ο Ποιητής όμοιος Θεού»

Παρουσιάζεται στην Πάτρα το βιβλίο του Κ...

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου

Οι εκδόσεις Manifesto, ο Χώρος Εναλλακτικής Παρέμβασης «Κοινοτικόν» και το βιβλιοπωλείο Nouveau διοργανώνουν εκδήλωση για τη παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Μπλάθρα «Ο Ποιητής όμοιος Θεού», Η τελευταία μεγάλη συνέντευξη του Ταρκόφσκι. Για το βιβλίο και τον Ταρκόφσκι θα μιλήσουν ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Μπλάθρας και ο Νίκος Καββαδίας (Γυμνός Οφθαλμός).

Η εκδήλωση θα γίνει στο βιβλιοπωλείο Nouveau στον πεζόδρομο της Παντανάσσης 78, την Παρασκευή 30 Ιουνίου, στις 8.30 μ.μ.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Δάσκαλος και προφήτης, ποιητής και δεινός λύτης του ανθρώπινου αινίγματος, πιστός και σύγχρονος, ο Ταρκόφσκι και το έργο του θα βρίσκονται για πολύ ακόμα στο κέντρο του ενδιαφέροντος πολλών. Μα πάνω από όλα, ο Ταρκόφσκι παρέμεινε ένας επίμονος αναζητητής της αλήθειας και της ιερότητας του ανθρώπου και του κόσμου, μέσα από την πεισματική υπεράσπιση της αλήθειας και της ιερότητας της τέχνης του, του κινηματογράφου.

Η συνέντευξη δόθηκε στους Πολωνούς Γιέρζι Ιλγκ, που είναι σήμερα επικεφαλής του εκδοτικού οίκου «Znak» και Λέοναρντ Νόιγκερ, καθηγητή στο Ινστιτούτο Σλαβικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης. Έγινε τον Μάρτιο του 1985 στη Στοκχόλμη και είναι η τελευταία μεγάλη συνέντευξη του Ταρκόφσκι, ουσιαστικά το «κύκνειο άσμα του», όπως μας γράφει ο Γιέρζι Ιλγκ. Ο σκηνοθέτης ολοκληρώνει τη «Θυσία», εκείνο τον καιρό και συνομιλεί με τους δύο στα ρωσικά. Ο ίδιος μιλά, σε πρώτο πρόσωπο, για τη ζωή του και απαντά αναλυτικά σε ερωτήσεις για το έργο του και τις επιρροές του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture