Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Η Αθηνά Ξανθάκου παρουσιάζει τραγούδια από την πρώτη της δισκογραφική δουλειά

Πάτρα: Η Αθηνά Ξανθάκου παρουσιάζει τραγ...

Στον κήπο του Πολύεδρου στην Κανακάρη 147, αυτό το Σάββατο στις 21.00

Το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017 στις 21.00 το βράδυ στον δροσερό κήπο του Πολύεδρου στην οδό Κανακάρη 147, στην Πάτρα, η νεαρή καλλιτέχνιδα Αθηνά Ξανθάκου θα παρουσιάσει ζωντανά μουσική και τραγούδια, από την πρώτη της δισκογραφική δουλειά.

Η νέα τραγουδοποιός και κιθαρίστρια, γεννημένη το 1990, θα παρουσιάσει στο κοινό κομμάτια από την πρώτη της, υπό έκδοση, δισκογραφική δουλειά (μουσική, στίχοι, ερμηνεία Αθηνά Ξανθάκου), διασκευές αγαπημένων κομματιών, καθώς και επιλεγμένες κλασικές συνθέσεις.

Στην εκδήλωση συμμετέχει ο εξαιρετικός σολίστ της κλασικής κιθάρας Κωνσταντίνος Μαυρίας.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της συναυλίας είναι ο συνδυασμός των ήχων που προσφέρει η κλασική κιθάρα και των ηχοχρωμάτων που δημιουργούνται, καθώς ενώνεται, με την ανθρώπινη φωνή.

Μέσα από ένα μουσικό δρόμο απλό, μα όχι απλοϊκό, και μέσα από μια ιδέα παλιά αλλά και σύγχρονη, επιχειρείται μια μουσική ακρόαση, κιθάρας και φωνής, που μοιάζει…  Μ’ ένα φιλί…, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη παρουσίαση έγινε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα, στις 21 Μαΐου 2017.

Είσοδος 5 ευρώ.

Η Αθηνά Ξανθάκου έχει γεννηθεί στην Αθήνα το 1990.

Σπουδάζει κλασική κιθάρα με τον Παναγιώτη Μάργαρη, ενώ έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασικού και σύγχρονου τραγουδιού με τον Γιώργο Σούτη και την Χαρά Κεφαλά αντίστοιχα.

Έχει γνώσεις πιάνου και συστήματος μουσικοκινητικής αγωγής Carl Orff.

Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Το 2014 επιλέχθηκε από τις μουσικές εκδόσεις Cambia και συμμετείχε στο 2ο Φεστιβάλ νέων Ελλήνων καλλιτεχνών και συνθετών ερμηνεύοντας δικές της συνθέσεις.

Έχει πραγματοποιήσει - λάβει μέρος σε συναυλίες, στους χώρους: Ιανός, Poems and Crimes των εκδόσεων Γαβριηλίδη, Θέατρο Τεχνών κ.α.

*Στο μεταξύ στο Πολύεδρο συνεχίζεται έως και τη Δευτέρα 19/6, η έκθεση ζωγραφικής της Ειρήνης Μπράτη ενώ έως τη Δευτέρα συνεχίζεται και η έκθεση χειροποίητου κοσμήματος, όπου συμμετέχουν οι παρακάτω δημιουργοί: Paper Studio -Αναστασία Ιωαννίδη, ζαχαρωτά για μάγισσες -Ειρήνη Κανελλοπούλου, Ζωή Παπαρίζου, Όλγα Νικολοπουλου και η Δήμητρα Αγγελοπούλου

Ακόμα το Σάββατο 17/6 μετά τις 11 το πρωί, θα υπάρξουν εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και πιο συγκεκριμένα, Ζωγραφική και κατασκευές με μικτή τεχνική, με τη ζωγράφο Ειρήνη Μπράτη ενώ μετά τις 12.30 το μεσημέρι, θα παίξει live μουσική η «Ιόνια Ορχήστρα», παρουσιάζοντας τραγούδια των: Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, κ.α., μαζί και με το φωνητικό σύνολο «Αντήχηση»

* Οι δύο εκδηλώσεις της Μικρής φόρμας στον πεζό λόγο για τον Μάρκο Μέσκο και Τάσο Καλούτσα δεν θα πραγματοποιηθούν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture