Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πλούσιο καλοκαιρινό πρόγραμμα συναυλιών για τον Οργανισμό της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών

Πλούσιο καλοκαιρινό πρόγραμμα συναυλιών ...

Αποκορύφωμα θα είναι μία συναυλία προς τιμήν του Μ. Θεοδωράκη στο Ηρώδειο τον Σεπτέμβριο

Μετά τις πρόσφατες εντυπωσιακές παρουσίες της Πολυφωνικής Χορωδίας στην Κέρκυρα και στην Πάτρα, την περασμένη Δευτέρα με τον συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο, συνεχίζονται οι συμμετοχές τμημάτων του Καλλιτεχνικού Οργανισμού σε διάφορες συναυλίες.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, το προσεχές σαββατοκύριακο 17 και 18/6 θα πραγματοποιηθούν τρείς μαθητικές συναυλίες του Ωδείου της Πολυφωνικής [Διεύθυνση: Γιώργος Μπουρδόπουλος, Διοικητική Διεύθυνση: Έφη Καββαδία- Ζέρβα], των σχολών πιάνου, κιθάρας, φλάουτου και κρουστών οργάνων [τάξεις: Έφης Καββαδία-Ζέρβα, Μαρίνας Μυλωνά, Αρετούσας Νικολοπούλου, Αγγελικής Κυριακοπούλου, Δήμητρας Πίτσου, Λούσης Χριστοδούλου, Σέργιου Σοιλέ, Ανδρέα Μπένου, Κώστα Κονδύλη και Γιώργου Λαμπράκου].

Οι συναυλίες θα γίνουν στην αίθουσα συναυλιών του οργανισμού ‘’Τόλης Νομικός’’, το Σάββατο και την Κυριακή στις 8 μ.μ. αλλά και την Κυριακή στις 11 το πρωί.

Τη Δευτέρα 19 Ιουνίου, το Ορχηστρικό Σχήμα ‘’Vibrato’’ [Διεύθυνση: Γιώργος Αθανασακόπουλος], θα παρουσιάσει έργα Μάνου Χατζιδάκι σε εκδήλωση του Δημοτικού Βρεφοκομείου Πατρών.

Στις 21 Ιουνίου, το κουαρτέτο τζαζ αυτοσχεδιασμού του Ωδείου [Βασίλης Τζιατζιάς, Χάρης Πεγιάζης, Σέργιος Σοιλές και Κώστας Κονδύλης], θα μετάσχουν του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής, που οργανώνεται από το Δήμο Πατρέων, στην Πλατεία Γεωργίου στις 9 το βράδυ.

Στις 26 Ιουνίου ημέρα Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί η έκτη συναυλία του Ωδείου της Πολυφωνικής, με σπουδαστές Μονωδίας της τάξης της Ειρήνης Καράγιαννη, στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου, ενώ την 1η Ιουλίου στο ‘’Πολύεδρο’’, στην οδό Κανακάρη 147, η τάξη Σύγχρονου Τραγουδιού της Χρύσας Πανταζοπούλου, θα πραγματοποιήσει την έβδομη συναυλία του Ωδείου και δεύτερη κατά σειρά της τάξεως.

Στις 5 Ιουλίου, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Οργανισμού της Πολυφωνικής [Διεύθυνση: Γιώργος Μπουρδόπουλος], θα δώσει συναυλία στον Αλισσό Αχαΐας, προσκαλεσμένη για δεύτερη χρονιά, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλισσαίων ‘’Πείρος’’.

Η Παιδική Χορωδία του Οργανισμού [Διεύθυνση: Αρετούσα Νικολοπούλου, πιάνο: Μαρίνα Μυλωνά], στις 7 Ιουλίου, θα μετάσχει στο 35ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας, ενώ η Μικτή Χορωδία [Διεύθυνση: Σταύρος Σολωμός, πιάνο: Λούση Χριστοδούλου], θα λάβει μέρος στο 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας, το Σάββατο το βράδυ 8 Ιουλίου στο Θέατρο ‘’Δρούβα’’ κλείνοντας το πρόγραμμα.

Με πρόσκληση του ΚΕΘΕΑ ‘’Οξυγόνο’’ Πάτρας, η ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ θα δώσει μεγάλη συναυλία, στο Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο της Αχαικής πρωτεύουσας, τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, με τη συμμετοχή 5 τμημάτων της [ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ, ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ [Διεύθυνση: Δήμητρα Ππίτσου- Διαμαντοπούλου, πιάνο: Αλμπένα Πενκόβα], ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ, ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ‘’VIBRATO’’ και ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ].

Τέλος η καλοκαιρινή περίοδος θα κλείσει με τη μικτή χορωδία και την Φιλαρμονική Ορχήστρα που μετά από πρόσκληση του Δήμου Τριφυλίας, θα πραγματοποιήσουν συναυλία, στις 12 Ιουλίου 2017, στο πάρκο του Βυζαντινού Μνημείου της Παναγίας Βλαχέρνας στα Φιλιατρά, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και του Φιλοπρόοδου Συλλόγου της περιοχής, στο πλαίσιο της επαναλειτουργίας του Ιερού Ναού.

*Μεγάλη συναυλία θα πραγματοποιήσει η Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας (Παιδική, νεανική και μικτή χορωδία) τον προσεχή Σεπτέμβριο, με το συνθέτη και πιανίστα Στέφανο Κορκολή, στο Ηρώδειο της Αθήνας, προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη, με τη διοργάνωση του Ιδρύματος ‘’Ελπίδα’’ υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου, αλλά και με το συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο, όπου η Μικτή Χορωδία σε συνεργασία με την Ορχήστρα και χορωδία της ΕΡΤ, θα ερμηνεύσουν του ‘’Ελεύθερους Πολιορκημένους’’ του συνθέτη, στο ανοικτό Θέατρο Παπάγου στην Αθήνα, μετά από πρόσκληση του τοπικού Δήμου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture