Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο "Το Δείπνο" με τον Ρίτσαρντ Γκιρ

Πάτρα: Στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο &q...

Μία ενδιαφέρουσα κοινωνική ταινία με πολύ καλό καστ

Στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο, από την Πέμπτη 8/6 έως και την Κυριακή 11/6/2017, στις 22:00, προβάλλεται η κοινωνική Αμερικανική ταινία «Το Δείπνο – The Dinner» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Όρεν Μόβερμαν. Πρωταγωνιστεί ο 68χρονος ηθοποιός Ρίτσαρντ Γκιρ, τον οποίο πριν λίγο καιρό είδαμε στην κοινωνία ταινία «Ο κύριος Τίποτα» που προβλήθηκε στην 2η αίθουσα του Πάνθεον, στην Πάτρα.

Η ταινία «Το Δείπνο» έκανε πρεμιέρα στις 5/5/2017 στις Αμερικάνικες αίθουσες με εισπράξεις έως σήμερα σχεδόν 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων.

Πρωταγωνιστούν οι: Ρίτσαρντ Γκιρ, Λόρα Λίνεϊ, Στιβ Κούγκαν, Ρεμπέκα Χολ, Κλόε Σεβινί.

Διάρκεια: 120 λεπτά

Υπόθεση:

Μαζί τρώνε ο Σταν και ο Πολ, δυο αδέλφια με σχέση ανταγωνιστική, μαζί με τις συζύγους τους. Ο πρώτος είναι Γερουσιαστής, στα πρόθυρα του να περάσει ένα νομοσχέδιο που τον απασχολεί πολύ, δημοφιλής, πλούσιος τεχνοκράτης που μοιάζει να έχει πετύχει τα πάντα στη ζωή του. Ο δεύτερος είναι εκπρόσωπος της (αμερικανικής) ιντελιγκέντσιας, που ζει περισσότερο μέσα στο κεφάλι του και ειρωνεύεται διαρκώς την επιτυχία του αδελφού του. Στη διάρκεια, όμως, του δείπνου, θ' αποκαλυφθεί ότι οι γιοι των δυο τους έχουν διαπράξει ένα στυγερό έγκλημα με πρωτοφανή αδιαφορία και μαζί θα έρθουν στην επιφάνεια αξεπέραστα οικογενειακά μυστικά, μίση και πάθη.

Δύο αδέρφια λοιπόν, ένας βουλευτής κι ένας καθηγητής πανεπιστημίου, και μαζί οι σύζυγοί τους συναντιούνται σε ένα πολυτελές εστιατόριο για να συζητήσουν ένα σοβαρότατο πρόβλημα που αφορά το μέλλον των παιδιών τους.

Όπως έγραψε το περιοδικό Αθηνόραμα, μετά τα «Δικά μας Παιδιά» άλλη μία μεταφορά του μυθιστορήματος του Χέρμαν Κοχ «Το Δείπνο», η οποία –παρά το ατμοσφαιρικό της στήσιμο– υποφέρει από κάποιο διδακτισμό και θεατρική ρητορεία.

Να σημειωθεί ότι το μυθιστόρημα του Ολλανδού Χέρμαν Κοχ «Το δείπνο», που εκδόθηκε το 2009, έχει ήδη προλάβει να γνωρίσει τρεις κινηματογραφικές μεταφορές. Μετά την Ολλανδική βερσιόν του 2013 και τα «Δικά μας Παιδιά» του Ιταλού Ιβάνο ντε Ματέο, ο σεναριογράφος («I Am not There», «Love & Mercy» ) και σκηνοθέτης («The Messenger») Όρεν Μόβερμαν ανέλαβε την αγγλόφωνη εκδοχή­ του παίρνοντας τη θέση της... ­Κέιτ Μπλάνσετ, η οποία σχεδίαζε να κάνει με αυτήν το σκηνοθετικό της ντεμπούτο, όπως έγραψε το Αθηνόραμα.

Το φιλμ διανέμεται στην Ελλάδα από την Tanweer.

Το τηλ. στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο είναι το 2610 994 765.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture