Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στην ΕΡΤ Πάτρας θα μιλήσει την Τετάρτη το πρωί ο συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος

Στην ΕΡΤ Πάτρας θα μιλήσει την Τετάρτη τ...

Με αφορμή τη μεγάλη συναυλία του στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο

Ένας από τους σπουδαιότερους συνθέτες μας, ο 78χρονος Γιάννης Μαρκόπουλος, θα δώσει ως γνωστόν, την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, στις 21.30 μία μεγάλη συναυλία στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων. Ο Γιάννης Μαρκόπουλος θεωρείται από τους εμβληματικούς μουσικούς δημιουργούς μας με σημαντικά τραγούδια και μουσικούς κύκλους και έργα.

Η γενιά του ’70 και ιδίως οι διανοούμενοι και φοιτητές αγάπησαν τα τραγούδια του όπως και όλη η Ελλάδα. Όπως γράφει η Wikipedia, ο Γιάννης Μαρκόπουλος καταθέτει μουσικά έργα που χαρακτηρίζονται στο σύνολό τους ως νέα πρόταση και τομή για τη μέχρι τότε ελληνική μουσική πραγματικότητα, έργα με ενότητα της αισθητικής και της φιλοσοφικής άποψης του συνθέτη ως προς τις θεμελιακές αρχές τους, με το καθένα όμως από αυτά να είναι διαφορετικό.

Τα τραγούδια του, όπως οι Οχτροί, τα Λόγια και τα χρόνια, τα Χίλια μύρια κύματα, η Λένγκω (Ελλάδα) – τραγουδισμένο μοναδικά από την Χαρούλα Αλεξίου, ο Γίγαντας, το Κάτω στης Μαργαρίτας το αλωνάκι, το Καφενείον η Ελλάς, το Ο τόπος μας είναι κλειστός, τα Παραπονεμένα λόγια, το Μιλώ για τα παιδιά μου και πολλά άλλα, έγιναν σύμβολα και μύθοι και παρέμειναν αξεπέραστα έως σήμερα. Τα πιο γνωστά μουσικά του έργα είναι οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι, Ο Στράτης ο Θαλασσινός ανάμεσα στους Αγάπανθους, Ήλιος ο Πρώτος, Χρονικό, Ιθαγένεια, Οροπέδιο, κ.α.

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος με αφορμή τη συναυλία του στην Πάτρα, θα μιλήσει στην ΕΡΤ Πάτρας, στην εκπομπή «Στον αέρα…μέρα παρά μέρα», την Τετάρτη 7/6/2017, 9 με 11 το πρωί.

Η ΕΡΤ Πάτρας εκπέμπει στους 92,5, στους 89,9 και στους 93,9 των Fm.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture