Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Ο Κωνσταντίνος Λαλιώτης παρουσίασε «Κωμωδία Λίγο από Όλα» στο Εαρινό Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ο Κωνσταντίνος Λαλιώτης παρουσίασ...

Όπως αναφέρει, δια στόματος Καραγκιόζη ακούστηκε κ ο αντίλογος στον άνισο πόλεμο σκιών που έχει ξεσπάσει

Την Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 ολοκληρώθηκε το Εαρινό Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου στην άνω πόλη, το οποίο είχε ξεκινήσει την Παρασκευή 19/5.

Στο Φεστιβάλ που ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του, προσφάτως, εκλιπόντος Πατρινού καραγκιοζοπαίχτη Γιώργου Μπαλαμπάνη (1958-2015) συμμετείχαν καραγκιοζοπαίχτες από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας. Στο Φεστιβάλ που ήταν πρόταση και διοργάνωση ιδιώτη, του καραγκιοζοπαίκτη Θωμά Αγραφιώτη, παρείχε την τεχνική υποστήριξη του ο Πολιτιστικός Τομέας του Δήμου Πατρέων/Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Για το συγκεκριμένο Φεστιβάλ ειπώθηκαν πολλά πριν γίνει, ιδίως για το ότι αποκλείστηκαν ή δεν προσκλήθηκαν γνωστοί Πατρινοί καραγκιοζοπαίκτες.

Την Κυριακή στις 21.00 ο Πατρινός καραγκιοζοπαίκτης Κωνσταντίνος Λαλιώτης παρουσίασε την παράσταση «Κωμωδία Λίγο από Όλα», όπου σατίρισε (κάτι που πάντοτε συνηθίζει ο καραγκιόζης, ο αγαπημένος καμπούρης ήρωας) τα κακώς κείμενα της πολιτικοινωνικής επικαιρότητας.

Από τον Κωνσταντίνο Λαλιώτη, από τη νέα φουρνιά ταλαντούχων καραγκιοζοπαικτών λάβαμε το ακόλουθο κείμενο (και τις φωτ.).

«Το πολυσυζητημένο Εαρινό Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών έφτασε, σχεδόν, στο τέλος του, με τις εκδηλώσεις στο Παλαιό Νοσοκομείο να έχουν ολοκληρωθεί, αλλά να μην έχουν ειπωθεί, ακόμα και τουλάχιστον εκατέρωθεν, όλες οι απόψεις στην πληρότητά τους.

Ωστόσο, ο Καραγκιόζης τα είπε όλα με το δικό του τρόπο, στην κυριακάτικη βραδινή παράσταση του γνωστού πατρινού καραγκιοζοπαίχτη Κωνσταντίνου Λαλιώτη, με τον τίτλο: «Κωμωδία Λίγο από Όλα». Μια κωμωδία, που παρακολούθησαν μικροί και μεγάλοι, για όλη την οικογένεια, στο αίθριο του Παλαιού Νοσοκομείου, με παλιές μνήμες και θύμισες.

Πολλοί οι υποψήφιοι αρραβωνιαστικοί, που παρέλασαν μπροστά από την εορτάζουσα Ελένη: Νιόνιος, Μορφονιός, Μπαρμπαγιώργος, ένας δημοσιογράφος ιστορικής εφημερίδας, που τις άρπαξε από τον Καραγκιόζη για τις ανακρίβειές του περί του θεάματος, ένας ιστορικός, που επέμενε σε λάθος χρονολογίες και που έφαγε της χρονιάς του, για την ιδιοτελή επιμονή του, γραμματείς και Φαρισαίοι, ο μικρόκοσμος, με άλλα λόγια, μιας ολόκληρης κοινωνίας, αλλά και ο σχολιασμός της τρέχουσας επικαιρότητας γύρω από τον μπερντέ.

Είναι αλήθεια ότι δια στόματος Καραγκιόζη ακούστηκε, για πρώτη φορά, και ο αντίλογος στον άνισο πόλεμο σκιών, που έχει ξεσπάσει εδώ και μέρες. Και ο Καραγκιόζης μίλησε για πρώτη φορά επισήμως, σε ένα φεστιβάλ που έδωσε τη δική του μάχη απέναντι, εκτός των άλλων, και στην οπισθοδρόμηση των παραστάσεων σε καφενεία και πεζοδρόμια».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture