Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδο σημειώνουν οι μετοχές

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδο σημειώνου...

Διαβάστε αναλυτικά

Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα χάρη στην ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου και μια σειρά από επιχειρηματικές συμφωνίες ενώ η παγκόσμια κυβερνοεπίθεση ενίσχυσε τις μετοχές των εταιριών που ασχολούνται με την ασφάλεια του λογισμικού.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα άνοδο 0,2%, κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 21 μηνών, ενώ ο γερμανικός δείκτης DAX σημείωσε άνοδο 0,3% αφού ανήλθε σε νέο ιστορικό υψηλό. Ο βρετανικός δείκτης FTSE ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 0,3%.

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άλμα αφού οι υπουργοί Ενέργειας των δύο μεγαλύτερων παραγωγών παγκοσμίως, της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας, δήλωσαν ότι η μείωση της παραγωγής αργού θα παραταθεί. Η κοινή αυτή δήλωση προσέφερε στήριξη στις μετοχές εμπορευμάτων, με τους δείκτες πρώτων υλών και πετρελαίου να ενισχύονται κατά 1% και 0,8% αντίστοιχα.

Η ιταλική εταιρία διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων Atlantia σημείωσε νωρίτερα άνοδο 3% αφού κατέθεσε προσφορά ύψους 16 δισεκ. ευρώ για την ισπανική ανταγωνίστριά της Abertis.

Η μετοχή της εταιρίας Sophos που ασχολείται με την ασφάλεια δικτύων cloud κατέγραψε άλμα 3,6% σε ιστορικά υψηλό επίπεδο, καθώς υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον για τις μετοχές των εταιριών για την κυβερνοασφάλεια ύστερα από το κύμα των ταυτόχρονων κυβερνοεπιθέσεων που σημειώθηκε την Παρασκευή και προκάλεσε προβλήματα σε αυτοκινητοβιομηχανίες, νοσοκομεία, καταστήματα και σχολεία σε όλο τον κόσμο.

amna.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά