Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έφυγε από τη ζωή η βραβευμένη Γαλλίδα μυθιστοριογράφος και σεναριογράφος Εμανουέλ Μπερνχάιμ

Έφυγε από τη ζωή η βραβευμένη Γαλλίδα μυ...

Στα 61 της χρόνια, από καρκίνο των πνευμόνων

Μία σημαντική απώλεια από τον κόσμο των γραμμάτων και του πνεύματος είναι αυτή της Εμανουέλ Μπερνχάιμ. Η Γαλλίδα μυθιστοριογράφος και σεναριογράφος Εμανουέλ Μπερνχάιμ - Emmanuèle Bernheim έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών. Το 1993 είχε τιμηθεί με το βραβείο Médicis.

Aφήνει όπως αναφέρει το ΑΠΕ, πίσω της ένα έργο γεμάτο ευαισθησία που χαρακτηρίζεται από συνεχή περάσματα ανάμεσα στη λογοτεχνία και στον κινηματογράφο.

Η Μπερνχάιμ πέθανε στο Παρίσι από καρκίνο των πνευμόνων, τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του τελευταίου βιβλίου της, μιας συνταρακτικής αφήγησης για τον θάνατο του πατέρα της, που υποβλήθηκε σε ευθανασία στην Ελβετία, όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο σύντροφός της Σερζ Τουμπιανά, πρώην διευθυντής της Ταινιοθήκης της Γαλλίας.

Συγγραφέας μιας χούφτας βιβλίων, η Εμανουέλ Μπερνχάιμ συνεργάστηκε επίσης σε πολλά σενάρια του σκηνοθέτη Φρανσουά Οζόν («Κάτω απ' την άμμο», «Πισίνα» και «5 φορές το 2») και του Κλερ Ντενί (για τη διασκευή του τέταρτου βιβλίου της «Παρασκευή βράδυ»).

Με έξι μυθιστορήματα μέσα σε τριάντα χρόνια, η Εμανουέλ Μπερνχάιμ ήταν ολιγογράφος αλλά άφησε το αποτύπωμά της στο γαλλικό λογοτεχνικό τοπίο.

Το 1993 βραβεύτηκε για το βιβλίο της «Sa femme» που είχε κυκλοφορήσει στη Γαλλία από τις εκδόσεις Gallimard.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture