Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στο Υπηρεσιακό συμβούλιο για έγκριση το θέμα του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Στο Υπηρεσιακό συμβούλιο για έγκριση το ...

Ο Κώστας Καζάκος συνεχίζει κάθε Δευτέρα και Τρίτη να έρχεται στο γραφείο του στην Όθωνος Αμαλίας

Αυτή την Παρασκευή θα συνεδριάσει, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr το διοικητικό συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και στην ατζέντα των θεμάτων του θα είναι σίγουρα και το ζήτημα της προκήρυξης της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή. Για την ώρα το θέμα βρίσκεται στο υπηρεσιακό συμβούλιο (εμπλέκονται 3 υπουργεία, ανάμεσα τους το Υπουργείο Πολιτισμού) το οποίο και θα εγκρίνει την προκήρυξη της θέσης ώστε στη συνέχεια να τρέξει η όλη διαδικασία, η δημοσιοποίηση της προκήρυξης και των όρων αλλά και προσόντων που θα πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι για τη θέση.

Άγνωστο παραμένει ακόμα πόσο χρόνο θα πάρει όλο αυτό.

Άλλοι εκτιμούν ότι λόγω της αμεσότητας του θέματος, η σχετική έγκριση και πράσινο φως θα δοθούν σχετικά γρήγορα, ωστόσο άλλοι είναι λιγότερο αισιόδοξοι τονίζοντας ότι μπορεί η όλη διαδικασία να πάρει χρόνο δεδομένου ότι από το υπηρεσιακό συμβούλιο περνούν πολλές εκκρεμότητες και θέματα που χρειάζονται επίσημη έγκριση.

Την ίδια ώρα σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ο νυν καλλιτεχνικός διευθυντής Κώστας Καζάκος, η θητεία του οποίου τελειώνει τον άλλο μήνα και ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να ξαναβάλει υποψηφιότητα και να μείνει στο θέατρο της Πάτρας, έρχεται στο γραφείο του στο ΔΗΠΕΘΕ στις πρώην Σταφιδαποθήκες Μπάρρυ, στην Όθωνος Αμαλίας και Καρόλου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη (ήταν μάλιστα εδώ και την Κυριακή και παρακολούθησε την ενδιαφέρουσα εκδήλωση που έγινε με θέμα «Η Αχαΐα της σταφίδας» παρόντος μάλιστα του Άλμπερτ Μπάρρυ, και του Πατρινού ιστορικού Βασίλη Λάζαρη).

Τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας ο κ. Καζάκος που σε λίγες μέρες στις 29 Μαΐου συμπληρώνει αισίως τα 82 του χρόνια, συνεχίζει ακάθεκτος τις εντατικές πρόβες της παράστασης αρχαίου δράματος «Οιδίπους επί Κολωνώ» σε σκηνοθεσία του Σταύρου Τσακίρη που θα πάει στην Επίδαυρο ενώ θα έρθει και στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας για 2 βραδιές.

Μάλιστα οι πρόβες και η προετοιμασία της παράστασης, όπως μάθαμε, γίνονται στο θέατρο Τζένη Καρέζη στην οδό Ακαδημίας και Βασιλίσσης Σοφίας στην Αθήνα.

 

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture