Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Με τρεις εκδηλώσεις οι εκδόσεις Πικραμένος στην 14η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Με τρεις εκδηλώσεις οι εκδόσεις Πικραμέν...

Από τις 11 έως τις 14 Μαΐου 2017

Οι Πατρινές εκδόσεις Πικραμένος συμμετέχουν στην 14η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται φέτος από τις 11 έως τις 14 Μαΐου 2017. Από το 2004, οπότε και εγκαινιάστηκε, αποτελεί τη μεγαλύτερη διοργάνωση για το βιβλίο στη χώρα μας.

Στην έκθεση συμμετέχουν περισσότεροι από 270 εκδότες από την Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ πραγματοποιούνται συνολικά περισσότερες από 400 εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, στρογγυλά τραπέζια, λογοτεχνικές συναντήσεις, εργαστήρια και ομιλίες, επαγγελματικές συναντήσεις, προβολές ταινιών, εικαστικά και θεατρικά δρώμενα.

Οι Εκδόσεις «Πικραμένος» όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, θα είναι εκεί και θα υποδέχονται φίλους και βιβλιόφιλους στα σταντ 112 και 117 της Helexpo, στο περίπτερο 13 ενώ θα συμμετέχουν στο πολιτιστικό πρόγραμμα με τρεις (3) εκδηλώσεις.

Πιο συγκεκριμένα:

Το Σάββατο 13 Μαΐου και ώρα 15.00, στην αίθουσα Νίκος Καζαντζάκης του περιπτέρου 13, με την ευκαιρία της δεύτερης αναθεωρημένης και συμπληρωμένης έκδοσης της βιογραφίας του Ίωνα Δραγούμη, παρουσιάζεται η σειρά «Αλληλένδετες Βιογραφίες». Για την σειρά θα μιλήσουν οι:  Νώντας Τσίγκας (νευρολόγος, συγγραφέας), Νίκος Μέρτζος (δημοσιογράφος, συγγραφέας), Φίλιππος Δραγούμης (συγγραφέας), Ανδρονίκη Χρυσάφη (ιστορικός, αρχαιολόγος M.Sc.) και η συγγραφέας Μίτση Σκ. Πικραμένου.

Την ίδια μέρα (Σάββατο 13 Μαΐου), στην αίθουσα του Εξώστη του περιπτέρου 15 και ώρα 17.00, θα παρουσιαστεί η ποιητική συλλογή Ευγενία του Αντώνη Δ. Σκιαθά. Για την Ευγενία θα μιλήσουν οι: Ζωή Σαμαρά (Ομότιμη Καθηγήτρια ΑΠΘ, ποιήτρια), Χάρης Κοντοσφύρης (Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν. Δυτικής Μακεδονίας), Βαγγέλης Τασιόπουλος (ποιητής) και Αντώνης Σκιαθάς.

Την Κυριακή το μεσημέρι (13.00-14.00) στην αίθουσα του Εξώστη, οι εκδόσεις «Πικραμένος» από κοινού με τις Εκδόσεις Νεφέλη και το ηλεκτρονικό περιοδικό ο αναγνώστης παρουσιάζουν το διαδραστικό παιχνίδι για ενηλίκους «Ποιος είναι ο δολοφόνος». Οι συγγραφείς Μιράντα Βατικιώτη (Οι 4 εποχές του κυρίου Ανανία, εκδ. Πικραμένος) και ο Μάρκος Κρητικός (Απιστία μετά φόνου, εκδ. Νεφέλη) γράφουν μαζί μια πρωτότυπη αστυνομική ιστορία και τη διαβάζουν, καλώντας στο τέλος το κοινό να βρει τον δολοφόνο. Τη συζήτηση-έρευνα θα συντονίσει ο Αριστοτέλης Σαΐνης (φιλόλογος και κριτικός λογοτεχνίας).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture