Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥ ΜΑΡΚΟ ΜΠΕΛΟΚΙΟ ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΗ 2η ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΑΝΘΕΟΝ

Η ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥ ΜΑΡΚΟ ΜΠΕΛΟΚΙ...

Μη χάσετε τα «Όνειρα Γλυκά - Fai Be Sogni»

Την πιο τελευταία ταινία του σπουδαίου Ιταλού σκηνοθέτη Μάρκο Μπελόκιο, στα 76 του χρόνια σήμερα, με τίτλο «Όνειρα Γλυκά - Fai Be Sogni» θα προβάλλει από την Πέμπτη 4/5/2017 στις 20.00 και στις 22.15 (και στις 7/5 20:15 και 22:30), η 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη και Κανακάρη, στην Πάτρα.

Το νέο αυτό φιλμ του Μπελόκιο (άλλος ένας εκπληκτικός Μπελόκιο ανέφεραν Αθηναίοι σινεφίλ που είδαν το φιλμ) είναι παραγωγής 2016, έχει διάρκεια 134 λεπτά και διανέμεται στις ελληνικές αίθουσες από τη Seven Films.

Πρόκειται για την ακρίβεια για Ιταλογαλλική ταινία, σε σκηνοθεσία Μάρκο Μπελόκιο με τους: Βαλέριο Μαστραντρέα, Μπερενίς Μπεζό, Γκουίντο Καπρίνο. Η Μπερενίς Μπεζό να θυμίσουμε πως είχε παίξει μαζί με τον Ζαν Ντιζαρντέν στο ασπρόμαυρο Οσκαρικό φιλμ «Ο αρτίστας» του 2013.

Σύμφωνα με το στόρι του "Όνειρα Γλυκά", ο 35χρονος Μάσιμο, επιτυχημένος δημοσιογράφος, επιστρέφει στο Τορίνο και το άδειο πλέον πατρικό του σπίτι και έρχεται αντιμέτωπος με το παρελθόν του, το οποίο στοιχειώνει ο ξαφνικός θάνατος της μητέρας του, όταν εκείνος ήταν μόλις εννέα ετών.

Το περιοδικό Αθηνόραμα έγραψε για ένα έντεχνα σκηνοθετημένο φιλμ, βασισμένο σε ένα αυτοβιογραφικό μπεστ σέλερ, μα κάπως αδύναμο στις εντάσεις του.

Ο Μπελόκιο που είχε χαρακτηριστεί μία περίοδο ως ο αιρετικός του σινεμά, ξεκίνησε τη δεκαετία του ’60 ως κινηματογραφικός επαναστάτης με τολμηρή­ πολιτική ματιά (με ταινίες όπως «Τα Χέρια στις Τσέπες», «Εν ονόματι του Πατρός», «Βιασμός στην Πρώτη Σελίδα»). Στη συνέχεια όπως έγραψε το Αθηνόραμα, ο Μάρκο Μπελόκιο ωρίμασε ως ένας δεξιοτέχνης υπαρξιακών δραμάτων που πραγματεύονται την ενηλικίωση, τους οικογενειακούς δεσμούς και τη σχέση μας τόσο με την Ιστορία όσο και με την κοινωνική πραγματικότητα που μας περιβάλλει.

O διάσημος και αγαπημένος των σινεφίλ, Ιταλός auteur είναι «ένας σκηνοθέτης που έμεινε πάντα πιστός στον εαυτό του, όντας παράλληλα σε μόνιμη σύγκρουση με αυτόν». Κάπως έτσι χαρακτηρίζει ο ίδιος ο Μάρκο Μπελόκιο τον εαυτό του σε ένα σύντομο κείμενο, γραμμένο πριν από αρκετά χρόνια, όταν το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είχε διοργανώσει μεγάλο αναδρομικό αφιέρωμα προς τιμήν του.

Αξίζει να προσθέσουμε ότι πριν λίγο καιρό προβλήθηκε στην Αθήνα και μία άλλη πρόσφατη ταινία του Μπελόκιο με τίτλο «Αίμα από το Αίμα μου». Η ταινία αυτή έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας όπου και τιμήθηκε με το βραβείο FIPRESCI.

*H Bérénice Bejo πρωταγωνιστεί και στη νέα ταινία του Βέλγου Joachim Lafosse με τίτλο «Όταν Τελειώσει ο Έρωτας/After Love», ένα καθηλωτικό δράμα, με συμπρωταγωνιστή τον Cédric Kahn. Το φιλμ αυτό κάνει πρεμιέρα 4 Μαΐου 2017 στους ελληνικούς κινηματογράφους από τηv Feelgood.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture