Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Έρχονται στο Πολύεδρο οι πανεπιστημιακοί καθηγητές και συγγραφείς Π. Μαρτινίδης και Δ. Μπουραντάς

Πάτρα: Έρχονται στο Πολύεδρο οι πανεπιστ...

Με αφορμή τα νέα τους βιβλία που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πατάκη

Στο Πολύεδρο της Πάτρας στην οδό Κανακάρη 147, θα παρουσιαστεί αυτή την Τρίτη 2 Μαΐου 2017 στις 20.30, το έργο του Πέτρου Μαρτινίδη.

Ο καθηγητής αρχιτεκτονικής και συγγραφέας Πέτρος Μαρτινίδης θα βρίσκεται στο Πολύεδρο με αφορμή το νέο του βιβλίο «17 ώρες» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Ο συγγραφέας θα μετέχει σε ομιλία-συζήτηση για την αστυνομική λογοτεχνία και η φιλόλογος Γιάννα Σιβροπούλου θα παρουσιάσει το καινούριο του βιβλίο.

Ο τίτλος της ομιλίας του είναι: «Πόλη και αστυνομικό μυθιστόρημα».

Ο Πέτρος Μαρτινίδης είναι ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1946, έχει κάνει σπουδές αρχιτεκτονικής, ψυχολογίας, θεωρίας κειμένων, ιστορίας και φιλοσοφίας των επιστημών, δίδαξε στην Πολυτεχνική Σχολή για 35 χρόνια και εξακολουθεί να διδάσκει σε μεταπτυχιακά τμήματα άλλων σχολών.

Έχει γράψει πολλά άρθρα και βιβλία σχετικά με τα επιστημονικά του πεδία και 10 αστυνομικά μυθιστορήματα τα τελευταία 20 χρόνια. Το 2000 τιμήθηκε με το Βραβείο της Ένωσης Κριτικών θεάτρου για το έργο του "Μεταμορφώσεις του θεατρικού χώρου: τυπικές φάσεις κατά την εξέλιξη των θεάτρων στη Δύση". Έλαβε μέρος, με διηγήματα του, και στους τρεις πρώτους τόμους των Ελληνικών εγκλημάτων (2007, 2008 και 2009).

Στο Πολύεδρο την Παρασκευή 12 Μαίου 2017 στις 20.30 θα έρθει ο συγγραφέας Δημήτρης Μπουραντάς για μια συνάντηση με αφορμή το νέο βιβλίο του «Αν μ' άφηνες τη λέξη να σου μάθω», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Όπως αναφέρει κι ίδιος, «όπως και στο πρώτο µου µυθιστόρηµα, το “Όλα σού τα’ µαθα, µα ξέχασα µια λέξη”, έτσι και σε τούτη τη συνέχειά του, το νόημα για μένα είναι να αποτελέσει έναν καθρέφτη για να δούµε πιο ξεκάθαρα τον εαυτό µας και τους θεµελιώδεις κοινωνικούς ρόλους που έχουμε ως σύντροφοι, γονείς, εργαζόµενοι και πολίτες.

Να µας δώσει ιδέες –ή έστω και μόνο µία– για να κάνουµε σωστές επιλογές και να ζήσουµε όσο γίνεται καλύτερα και πιο πλούσια τη µία και µικρής διάρκειας ζωή µας σε µια κοινωνία συνοχής και ευηµερίας, σε µια πατρίδα που αξίζει σε µας και στα παιδιά µας. Για να δώσουµε, δηλαδή, ζωή στα χρόνια µας. Εύχοµαι ολόψυχα αυτό να συµβεί σε σας και σ’ αυτούς που αγαπάτε».

Ο Δημήτρης Μπουραντάς είναι καθηγητής του Μάνατζμεντ, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων για στελέχη (Executive MBA) και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (MSc) Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει κερδίσει το βραβείο Αναγνώστου ΕΚΕΒΙ (2008) για το μυθιστόρημα «Όλα σου τα’ μαθα μα ξέχασα μια λέξη».

Επίσης έχει πάρει το βραβείο συγγραφέα της χρονιάς για το περιοδικό WISH (2013).

*Ο Δημήτρης Μπουραντάς με το νέο του βιβλίο «Αν μ' άφηνες τη λέξη να σου μάθω» θα βρεθεί και στη γειτονική Ναύπακτο το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 στις 21.00, στο Adagio Βιβλιοκαφέ στην οδό Νότη Μπότσαρη 10. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει η Έλενα Κατσούλη, πολιτικός μηχανικός.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture