Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Για 1η φορά παρουσιάζει εικαστική της δουλειά στην Πάτρα η Ηρώ Νικοπούλου

Για 1η φορά παρουσιάζει εικαστική της δο...

Στο Πολύεδρο, από 25 Απριλίου έως και το Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Μία νέα έκθεση ξεκινά στο Πολύεδρο της Πάτρας, στην οδό Κανακάρη 147. Πρόκειται για την έκθεση με έργα που έχει φιλοτεχνήσει η Ηρώ Νικοπούλου.

Η έκθεση που θα διαρκέσει από τις 25 Απριλίου έως και Σάββατο 13 Μαΐου 2017 αποτελείται από δύο ενότητες που προέρχονται από τις δύο τελευταίες περιόδους της δουλειάς της ζωγράφου με τίτλους: «Δωμάτια-Ένοικοι-Ανοίγματα» και «Η άλλη πόλη». Όπως τονίζεται στο δελτίο Τύπου, και οι δύο μελετούν την πόλη και θεματικά η μία είναι συνέχεια της άλλης.

Στην ενότητα «Δωμάτια-Ένοικοι-Ανοίγματα» τα ζωγραφικά θέματα αφορούν εσωτερικούς χώρους, ενώ στην ενότητα «Η άλλη πόλη» η εικαστική περιπλάνηση μεταφέρεται στους δρόμους της πόλης.  Πόσο πραγματικά «έξω» όμως βρισκόμαστε όταν περνάμε το κατώφλι μια πόρτας και βγαίνουμε στο δρόμο; Βγαίνουμε ή μπαίνουμε; Πώς γίνεται το πέρασμα από την μια κατάσταση στην άλλη, από το φως στη σκιά, από την ζωή στο θάνατο;

Όπως αναφέρει η ίδια η ζωγράφος: «Όταν ανοίγω το οριοθετημένο πεδίο του δωματίου και βγαίνω έξω στο δρόμο, η πόλη που βλέπω είναι πράγματι ο εξωτερικός χώρος που περιβάλλει το σπίτι ή ένα ακόμη άλλο εσωτερικό; Το κουτί μέσα στο άλλο κουτί; Το ένα πλαίσιο εγγεγραμμένο μέσα στο άλλο, αλλεπάλληλες πολυπρισματικές αντανακλάσεις του έξω άραγε ή του μέσα κόσμου...

... Ίσως θα μπορούσε να είναι και τα δύο. Το καθημερινό προς επίλυση αίνιγμα, το ζύγισμα/ζύγιασμα με το φως, το φυσικό εκτόπισμα της ύλης ενός σώματος, το πάνω και το κάτω, η επαφή/πάλη του ουρανού με την γη, ο ατελεύτητος διάλογος με τον άλλο εαυτό».

*Είναι η 1η φορά που η Ηρώ Νικοπούλου παρουσιάζει εικαστική δουλειά της στην Πάτρα. Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι προγραμματισμένα για μετά τις 20.00 το βράδυ την Τρίτη 25 Απριλίου 2017 στο Πολύεδρο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture