Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΥ ΜΑΡΙΑΣ ΠΟΛΥΖΟΥ-ΦΩΤΟ

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙ...

Το Σάββατο στο ξενοδοχείο "Βυζαντινό"

Στην Πάτρα βρέθηκε το Σάββατο 22 Απριλίου η κορυφαία Πατρινή Μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου καθώς το βιβλιοπωλείο Discover Your way παρουσίασε το παραμύθι που εμπνεύστηκε από τη ζωή της η Μάγδα Κωστοπούλου Μπέριου. Το παραμύθι με τίτλο: Ένας "γίγαντας" που τον έλεγαν Μ.Π, κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες και κερδίζει μικρούς και μεγάλους.

Το απόγευμα του Σαββάτου, από νωρίς φίλοι, γνωστοί, συναθλητές και θαυμαστές της μαραθωνοδρόμου βρέθηκαν στο χώρο της εκδήλωσης για να την δουν , να την ακούσουν και να γνωρίσουν ή να θυμηθούν την συγκλονιστική πορεία της.

Εκεί ήταν και η οικογένεια της αλλά και ο πρώτος της προπονητής Γιώργος Μιχαλόπουλος που με συγκίνηση προσπάθησε να περιγράψει τα πρώτα 7 χρόνια της αθλητικής της ζωής. Μάλιστα μοιράστηκε με όλους μία σπάνια φωτογραφία του 1982 που τραβήχτηκε λίγες μέρες μετά την πρώτη συνάντηση τους στο Εθνικό Στάδιο της Πάτρας.

Στην εκδήλωση έδωσε το 'παρών" και ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ της Πάτρας, ο Βαγγέλης Τζελάτης που μοιράστηκε με όλους τις πρώτες  αθλητικές του συναντήσεις με την Μαρία Πολύζου.

Ο Τάκης Πετρόπουλος, σύμβουλος του Δημάρχου Πατρέων και υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού μίλησε για το βιβλίο αλλά και για τα μηνύματα που βρήκε μέσα σε αυτό.

Ομιλιτής στην εκδήλωση ήταν και ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Φαφούτης ο οποίος μοιράστηκε τις δικές του σκέψεις για το βιβλίο και τον... "γίγαντα".

Η συγγραφέας μοιράστηκε με το κοινό την ιστορία της συγγραφής του βιβλίου ενώ η Μαρία Πολύζου, συγκινημένη μίλησε για τα πρώτα χρόνια της διαδρομής της η οποία ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια από την Πάτρα.

"Όλοι κρύβουμε ένα  γίγαντα μέσα μας και τίπουα δεν είναι ακατόρθωτο" είπε μεταξύ άλλων. '

Μέρος των εσόδων του βιβλίου δίνεται στο "ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ".

Οι φωτογραφίες είναι του Βασίλη Κουτρουμάνου.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture