Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η ΜΑΓΔΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΥ ΜΑΡΙΑΣ ΠΟΛΥΖΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ thebest.gr

Η ΜΑΓΔΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ ΠΑ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Το βιβλίο παρουσιάζεται στις 22 Απριλίου στο Βυζαντινό

Το βιβλιοπωλείο Discover your Way θα παρουσιάσει το Σάββατο 22 Απριλίου στις 18:00 στο ξενοδοχείο "Βυζαντινό" το βιβλίο :Ένας «γίγαντας» που τον έλεγαν Μ.Π της Μάγδας Κωστοπούλου Μπέριου. Η ιστορία του “Γίγαντα Μ.Π.” είναι εμπνευσμένη από τη ζωή της σπουδαίας Πατρινής μαραθωνοδρόμου Μαρίας Πολύζου.

Μαρία Πολύζου στο thebest.gr: «Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου έτρεχα,μου άρεσε αυτή η εκπληκτική ελευθερία του σώματος και του νου»

Μέσα από το βιβλίο, "τα παιδιά ταξιδεύουν μαζί με την ηρωίδα σε μια συναρπαστική διαδρομή καθώς προσπαθεί να κατακτήσει το παιδικό της όνειρο και να φτάσει στο μακρινό φεγγάρι. Μαζί της ανακαλύπτουν την αξία της προσπάθειας και τη δύναμη της θέλησης."

Λίγο πριν την παρουσίαση η συγγραφέας μίλησε στο thebest.gr.

Η μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου επιστρέφει στην Πάτρα με έναν γίγαντα που τον έλεγαν Μ.Π.

Το Σάββατο θα βρεθείτε στην Πάτρα με την Μαρία Πολύζου για να παρουσιάσετε ... Έναν «γίγαντα» που τον έλεγαν Μ.Π. Πώς αισθάνεστε γι΄ αυτό;

Χαίρομαι ιδιαίτερα που μου δίνεται η ευκαιρία να γίνει η  παρουσίαση του παιδικού βιβλίου μου, στη γεννέτηρα της ηρωίδας του, της σπουδαίας μαραθωνοδρόμου, της Μαρίας της Πολύζου.Ήταν πολύ τιμητικό για μένα που μου έγινε η πρόσκληση από το Discover Your Way και τους ευχαριστώ γι’αυτό. Νομίζω πως θα είναι ιδιαίτερα συγκινητικό να το μοιραστώ όλο αυτό μαζί με την Μαρία Πολύζου, στη πόλη όπου μεγάλωσε και ανάμεσα σε ανθρώπους που την έζησαν στα πρώτα βήματα της αθλητικής της πορείας.

Τι ακριβώς θα συμβεί το απόγευμα του Σαββάτου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Βυζαντινό»;

Θα δώσουμε την ευκαιρία στο κόσμο να γνωρίσει από κοντά τον Γίγαντα ΜΠ και να μάθει πώς τελικά κατάφερε να υπερνικήσει όλα τα εμπόδια και να φτάσει τρέχοντας μέχρι το φεγγάρι, πραγματοποιώντας το παιδικό της όνειρο.

Πώς προέκυψε η συγγραφή του βιβλίου;

Η Μαρία είναι ένα φωτεινό παράδειγμα αστείρευτης δύναμης και θέλησης. Η γνωριμία μου μαζί της αποτέλεσε για μένα μιά τεράστια πηγή έμπνευσης που ένιωσα την ανάγκη να την μοιραστώ κυρίως με παιδιά. Αποφάσισα να γράψω αυτό το αληθινό “παραμύθι” γιατί πιστεύω ότι τα παιδιά μας σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουν ανάγκη από αξίες και ιδανικά, αλλά κυρίως από ήρωες πραγματικούς που τολμησαν  και κατέκτησαν  τα όνειρά τους βασιζόμενοι μόνο στις δικές τους δυνάμεις. Όπως ο Γίγαντας Μ.Π. που κατάφερε να φτάσει από τη Γη στο Φεγγάρι όπως ακριβώς το είχε ονειρευτεί.

Πώς πήρατε την απόφαση να το εκδώσετε;

Όταν ξεκίνησα να το γράφω, ήταν απλά μια εσωτερική ανάγκη και δεν είχα σκεφτεί καθόλου  να το εκδώσω. Εξ’ άλλου ούτε η Μαρία το γνωριζε ότι έγραφα την ιστορία της σε παραμύθι. Όταν μετά την ολοκλήρωσή του αποφάσισα να της το διάβασω,  ο ενθουσιασμός της ήταν τόσο μεγάλος που με έβαλε στη διαδικασία να  σκεφτώ σοβαρά την έκδοσή του.

Ποιοι υπήρξαν αρωγοί αυτού του εγχειρήματος;

Ο σύζυγος μου, Νίκος Μπέριος, ο οποίος υποστήριξε όλη αυτή τη προσπάθεια και ανέλαβε εν τέλη και την έκδοσή του.

Λίγα λόγια για το βιβλίο...

Η ιστορία του Γίγαντα που τον έλεγαν Μ.Π. είναι εμπνευσμένη από τη ζωή της σπουδαίας μαραθωνοδρόμου Μαρίας Πολύζου. Τα παιδιά ταξιδεύουν μαζί με την ηρωιδα σε μία συναρπαστική διαδρομή καθώς προσπαθεί να κατακτήσει το παιδικό της όνειρο  και να φτάσει τρέχοντας στο μακρινό φεγγάρι. Μαζί της ανακαλύπτουν την αξία της προσπάθειας και τη δύναμη της θέλησης . Μαθαίνουν να ονειρεύονται και να τολμούν!

Τι θέλατε να πετύχετε μέσα από αυτό;

Να αφυπνίσω τους μικρούς αναγνώστες ώστε και οι ίδιοι να πιστέψουν και να κυνηγήσουν τα δικά τους όνειρα. Επίσης να  τους προτρέψω να αναζητήσουν και να ανακαλύψουν τον Γίγαντα που κρύβουν μέσα τους!

Ποιο είναι το πιο συγκινητικό σχόλιο που σας έχει γίνει γι΄ αυτό;

Μετά από μία σχολική παρουσίαση, οι δάσκαλοι που είπαν πως τα παιδιά ακόμα και μετά από ένα μήνα μιλούσαν καθημερινά  γιά τον Γίγαντα Μ.Π. Κάποιοι γονείς ότι η Μ.Π. έχει πλέον γίνει μέλος της οικογένειας αφού μιλούν καθημερινά γι’ αυτήν. Επίσης ένας μικρός μου φίλος, μου έγραψε τα εξής:

‘Πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω, χάρη στα δυνατά σας λόγια που μιά μέρα θα τα κάνω πραγματικότητα”.

Αυτός ακριβώς ήταν και ο στόχος μου. Μέσα από την ιστορία της να εμπνευστούν πολλά παιδιά, να τα κάνω να ονειρευτούν, να χαράξουν την δική τους διαδρομή ώστε να φτάσει το καθένα στο δικό του φεγγάρι!

Πότε και πώς γνωριστήκατε με την Μαρία Πολύζου;

Γνωριστήκαμε πριν από περίπου πέντε χρόνια, όταν προπονούσε τον σύζηγό μου Νίκο Μπέριο για να τρέξει τον κλασσικό μαραθώνιο. Στή συνέχεια εντάχτηκα και εγώ στην ομάδα της, την Marathon team Greece, μαζί με την κόρη μου και τον ένα μου γιό. Όσο τη γνώριζα τόσο περισσότερο εντυπωσιαζόμουν απο το πάθος της γιά ότι κάνει αλλά κυρίως γιά την δύναμη που κρύβει μέσα της. Αυτό το μεταδίδει  τόσο έντονα στους γύρω της, που σε κάνει να πιστέψεις αυτό που συνεχώς λέει, ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο, αρκεί να προσπαθήσεις και να μην το εγκαταλήψεις ποτέ! Έτσι όλοι μας έχουμε πετύχει πολύ υψηλότερους στόχους από αυτούς που  είχαμε αρχικά βάλει.

Τι σας είπε η Μαρία Πολύζου όταν το διάβασε;
Θυμάμαι έντονα την έκπληξή της όταν της το διάβασα. Ήταν κάτι που δεν το περίμενε, ούτε καν το είχε υποψιαστει. Από τον ενθουσιασμό της εκείνο το  βράδυ  σχεδόν δεν κοιμήθηκε. Μου είπε ότι την έχει εντυπωσιάσει το γεγονός ότι έχω ταυτιστεί απόλυτα μαζί  της και ότι δεν θα ήθελε να αλλάξω ούτε μία λέξη.
Τι υπάρχει στα μελλοντικά σας σχέδια;
Ο πρωταρχικός μου στόχος είναι το βιβλίο αυτό να παρουσιαστεί σε πολλά σχολεία, σε όλη την Ελλάδα. Το θεωρώ ως χρέος μου, να μεταδώσω όσο γίνεται σε περισσότερα παιδιά, την ελπίδα στο όνειρο, τις αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύει η Μ.Π., αλλά και την πίστη  που πρέπει να έχουν στις δικές τους δυνάμεις. Όταν τελειώσει ο κύκλος του, θα προχωρήσω στην έκδοση ενός άλλου παιδικού βιβλίου, που ήδη έχω γράψει και απευθύνεται σε λίγο μικρότερες ηλικίες.

Τι σας είπε η Μαρία Πολύζου όταν το διάβασε;

Θυμάμαι έντονα την έκπληξή της όταν της το διάβασα. Ήταν κάτι που δεν το περίμενε, ούτε καν το είχε υποψιαστει. Από τον ενθουσιασμό της εκείνο το  βράδυ  σχεδόν δεν κοιμήθηκε. Μου είπε ότι την έχει εντυπωσιάσει το γεγονός ότι έχω ταυτιστεί απόλυτα μαζί  της και ότι δεν θα ήθελε να αλλάξω ούτε μία λέξη.

Τι υπάρχει στα μελλοντικά σας σχέδια;

Ο πρωταρχικός μου στόχος είναι το βιβλίο αυτό να παρουσιαστεί σε πολλά σχολεία, σε όλη την Ελλάδα. Το θεωρώ ως χρέος μου, να μεταδώσω όσο γίνεται σε περισσότερα παιδιά, την ελπίδα στο όνειρο, τις αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύει η Μ.Π., αλλά και την πίστη  που πρέπει να έχουν στις δικές τους δυνάμεις. Όταν τελειώσει ο κύκλος του, θα προχωρήσω στην έκδοση ενός άλλου παιδικού βιβλίου, που ήδη έχω γράψει και απευθύνεται σε λίγο μικρότερες ηλικίες.

 

Η ΜΑΓΔΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΜΠΕΡΙΟΥ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Πληροφορική και Λογιστική και εργάστηκε για αρκετά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα.
Με τον σύζυγό της, που είναι και το στήριγμά της σε κάθε της βήμα, δημιούργησαν μια υπέροχη οικογένεια με τρία παιδιά.

Αγαπώντας από μικρή τα βιβλία, μεγάλωσε τα παιδιά της διαβάζοντάς τους κάθε βράδυ παραμύθια, ενώ παράλληλα έγραφε και η ίδια μικρές ιστορίες και παραμυθοτράγουδα, που πολλά από αυτά εικονογραφούσαν τα παιδιά της, με τη δική τους φαντασία.

Με αφορμή τη γνωριμία της με τη σπουδαία μαραθωνοδρόμο Μαρία Πολύζου, εμπνέεται από τη ζωή της και αποφασίζει να κάνει το πρώτο της συγγραφικό εγχείρημα και να εκδώσει την ιστορία «Ένας Γίγαντας που τον έλεγαν Μ. Π.», θέλοντας να αφυπνίσει τους μικρούς της αναγνώστες, ώστε και οι ίδιοι να ανακαλύψουν και να κυνηγήσουν τα δικά τους όνειρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture