Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20/4 ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΣ-PERFORMER-ΠΙΑΝΙΣΤΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΑΠΟΛΛΩΝ

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20/4 ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΜΟ...

Ενας πρωτοπόρος, σύγχρονος καλλιτέχνης σμίγει με τοπικά έγχορδα

Tην Πέμπτη 20 Απριλίου 2017 στις 21.00, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων της Πάτρας μία μουσική παράσταση με τον Ανδρέα Κατερινόπουλο. Το πρόγραμμα της βραδιάς θα περιλαμβάνει κομμάτια και συνθέσεις από το επερχόμενο album του καλλιτέχνη καθώς και μουσικές σουίτες από την συλλογή Film Suites & Suites for ballet με τίτλο “7 Εlements”.

Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα της παράστασης θα έχει το ποίημα του Federico Garthia Lorca "Κλάψε κιθάρα μου" σε στίχους Λίνας Δημοπούλου που αποδίδει ο ίδιος, με την αισθαντική φωνή του παίζοντας και στο πιάνο. Η ορχήστρα θα αποτελείται από μουσικούς της Ορχήστρας Μουσικής Δωματίου Πατρών (συμμετέχει ένα μικρό ensemble εγχόρδων με βιολιά, τσέλο, κρουστά, κιθάρες, μπουζούκι και μαντολίνο).

Είναι η 1η φορά που ο Ανδρέας Κατερινόπουλος θα παίξει live στην Πάτρα. Είχε προηγηθεί η εμφάνισή του στο θέατρο Λιθογραφείον το 2015.

Στην μουσική παράσταση περιλαμβάνεται και το έργο «Τα Πουλιά Ανήκουν Στον Ουρανό» που αν και έχει γραφτεί για κουαρτέτο εγχόρδων, κρουστά πιάνο και μπουζούκι, δεν έχει αποδοθεί live ποτέ έτσι. Όπως λέει και ο ίδιος ο Α. Κατερινόπουλος «είναι υπέροχο συναίσθημα για έναν συνθέτη να ακούει την αρχική του δημιουργία να αποδίδεται στο έπακρο με καινούριες πινελιές!».

Ο 36χρονος Ανδρέας Κατερινόπουλος είναι ένας συνθέτης, performer και πιανίστας με αξιοσημείωτη πορεία. Oι επιρροές του, από την κλασσική και ρομαντική μουσική σκηνή και το κύμα του μινιμαλισμού έως τη βρετανική εναλλακτική, post rock, σε συνδυασμό με τις σπουδές του στο κλασσικό πιάνο, στην σύνθεση και το τραγούδι, του δίνουν μια ιδιαίτερη θέση ανάμεσα στους νέους Έλληνες σύγχρονους δημιουργούς.

Οι εμφανίσεις του είναι επιλεκτικές και ξεχωριστές. Τον περασμένο Σεπτέμβριο συμμετείχε στην Αθήνα σ’ ένα κοντσέρτο κάτω από τα αστέρια σ’ έναν ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο λόφο Νυμφών στο πλαίσιο των συναυλιών με ταυτόχρονη παρατήρηση του ουρανού με αφορμή την επέτειο των 170 χρόνων από την ίδρυσή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στις δυνατές στιγμές της έως τώρα πορείας του καταγράφεται επίσης, μία παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το 2014 όπου παρουσίασε το μινιμαλιστικό έργο Ojos Verdes παίζοντας ζωντανά 7 πρωτότυπα cinematic soundtracks για ένα υποθετικό φιλμ. Ο Ανδρέας Κατερινόπουλος ασχολείται και ως ηθοποιός.

*Παίζουν οι μουσικοί: Ensemble εγχόρδων 1Ο Βιολί: Μαρία Γούτου, 2ο Βιολί: Φωτεινή Γεροπούλου, Tσέλο: Bάγο Βάγκινακ, Kιθάρες: Tάσος Κουτσοσπύρος, Mπουζούκι – μαντολίνο: Aποστόλης Λαμπρόπουλος, Κρουστά: Παναγιώτης Θωίδης.

Photos & video-art by Constaninos Rizos, photomium.gr Graphic design:Οne Plus Design, Τάσος Τσικριτέας.

Γενική Είσοδος: 10 ευρώ, μειωμένο: 8 ευρώ.

Εισιτήρια προπωλούνται στο Discover στην οδό Πατρέως.

*Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού/Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Πατρέων και του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture