Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα:Discover your Way και Cogitans γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Πάτρα:Discover your Way και Cogitans  γι...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Το απόγευμα της Πέμπτης 6 Απριλίου

Το απόγευμα της Πέμπτης 6 Απριλίου, το βιβλιοπωλείο Discover your Way, η Cogitans- δράσεις πολιτισμού και  οι εκδόσεις "Μεταίχμιο" γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Προσκάλεσαν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της Τζέμης Τασάκου "Η πρώτη μου Λάγκερλεφ: Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χολγκερσον".

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Πατρέως 30). Από νωρίς, παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί και όχι μόνο βρέθηκαν εκεί και έζησαν ένα θαυμαστό ταξίδι στον κόσμο... των βιβλίων.

Εκεί είδαμε και τον Σωκράτη Σκαρτσή, ποιητής και ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Για το βιβλίο μίλησε η Βασιλική Ρεσβάνη, ειδική παιδαγωγός, εκπαιδευτικός του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρων, υποψήφια διδάκτ. Πανεπιστημίου Πατρών ενώ στη συζήτηση συμμετείχε  η Νίκη Λαμπροπούλου, συγγραφέας, ερευνήτρια και εκπαιδευτικός.

Τα παιδιά άκουσαν την ιστορία του Νιλς, μίλησαν για τα αγαπημένα τους βιβλία και συζήτησαν με την συγγραφέα. Η Τζέμη Τασάκου έχει δημιουργήσει την σειρά "Η πρώτη μου λογοτεχνία" στην οποία υπάρχουν διασκευές σε έργα ξένων και Ελλήνων συγγραφέων. "Μεγάλες προσδοκίες"και  "Ο Μάγκας" είναι μόνο κάποιες από αυτές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture