Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Με αφορμή την παγκόσμια μέρα ποίησης η Χορωδία της Κοινο_Τοπίας σκόρπισε μελωδίες-ΦΩΤΟ

Πάτρα: Με αφορμή την παγκόσμια μέρα ποίη...

Στις 21 Μαρτίου

Με αφορμή την παγκόσμια μέρα ποίησης η Χορωδία της Κοινο_Τοπίας σκόρπισε μελωδίες στο Κατάστημα Κράτησης Πάτρας. Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου:

"Μια νέα κοινωνική παρέμβαση της χορωδίας της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαρτίου με αφορμή την παγκόσμια μέρα ποίησης αυτή τη φορά στο Κατάστημα Κράτησης Πάτρας στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου Αχαΐας.

Τα μέλη της χορωδίας και οι εκπρόσωποι της Κοινο_Τοπίας Αναστασία Βελλοπούλου, Βάσω Μαρτίνη, Γεωργία Μαστραντωνάκη, Ειρήνη Τζόλα, Ελένη Δημοπούλου, Καίτη Χασαποπούλου, Κέλλυ Θεοφιλάτου, Λίλιαν Γεωργοπούλου, Μαίρη Μακρή, Μαρία Μπιλίρη, Μυρσίνη Σκόνδρα, Νίκος Αναστασόπουλος, Ντίνα Γεωργίου, Πηγή Νικολακοπούλου, Σάκης Κάπαρης, Φρόσω Λαζανά, Φωτεινή Βελλοπούλου, Χρυσάνθη Μαυροειδή υπό τη διεύθυνση της μαέστρου –μόνιμης συνεργάτη και εθελόντριας του συλλόγου Λίνας Γερονίκου μουσικού-υψίφωνου και τη συνοδεία στο πιάνο της Ελένης Παπαπροκοπίου σκόρπισαν μελωδίες στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας (ΣΔΕ) που βρίσκεται στο Κατάστημα Κράτησης Πάτρας.

Τον Οκτώβριο του 1999, στη Γενική Διάσκεψη της UNESCO στο Παρίσι -κατόπιν Ελληνικής πρότασης- η 21η Μαρτίου ανακηρύχθηκε Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Το σκεπτικό της απόφασης ανέφερε μεταξύ άλλων: <<Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης θα ενισχύσει την εικόνα της ποίησης, ούτως ώστε η ποίηση να μη θεωρείται πλέον άχρηστη τέχνη, αλλά μια τέχνη που βοηθά την κοινωνία να βρει και να ισχυροποιήσει την ταυτότητά της….>>

Αναδεικνύοντας έτσι έμπρακτα το νόημα της κοινωνικής παρέμβασης της ποίησης η χορωδία της Κοινο_Τοπίας συνέδεσε τη μέρα αυτή με τις ανθρωπιστικές αξίες που διέπουν την οργάνωση και των συναισθημάτων που έρχονται στην επιφάνεια μέσω του ποιητικού λόγου

Η Χορωδία ερμήνευσε μελοποιημένα ποιήματα Ελλήνων ποιητών και ενθουσίασε τους εκπαιδευόμενους και τους εκπαιδευτές του σχολείου με την εξαιρετική ερμηνεία και απόδοση των τραγουδιών. Μεταξύ άλλων ασμάτων από τη χορωδία ακούστηκαν: Μήλο μου κόκκινο, Θα πάρω μια ψαρόβαρκα, Περιμπανού, Η Μάγια, Άρνηση, Πες μου μια λέξη, Θάλασσα μάνα, Το φεγγάρι είναι κόκκινο, Δώδεκα μαντολίνα, Γέλαγε η Μαρία, Εφτά τραγούδια θα σου πω, Σαν τον καραγκιόζη.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε προσφορά γλυκισμάτων και συζήτηση ανάμεσα στα μέλη της Χορωδίας, τους εκπαιδευόμενους και τους εκπαιδευτές.

Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτικοί του 2ου ΣΔΕ Πάτρας ευχαρίστησαν θερμά την Κοινο_Τοπία και τα μέλη της Χορωδίας για την πολύ όμορφη εκδήλωση που επιμελήθηκαν, καθώς και για την αδιάλειπτη συμπαράστασή τους από την αρχή της λειτουργίας του σχολείου.

Το χορωδιακό σχήμα της Κοινο_Τοπίας είναι ανοιχτό σε κάθε συμπολίτη (τηλ. επικοινωνίας 6973.250426 Ν. Αναστασόπουλος) που έχει τη διάθεση της κοινωνικής προσφοράς και την ανίχνευση των φωνητικών ικανοτήτων του".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture