Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Οντισιόν για τον "Οιδίποδα επί Κολωνώ" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας με τον Κώστα Καζάκο

Οντισιόν για τον "Οιδίποδα επί Κολω...

Στην παράσταση θα παίξουν και οι Δημήτρης Ήμελλος και Δημήτρης Λάλος

Κανονικά προχωρά η προετοιμασία της παράστασης αρχαίου δράματος «Οιδίπους επί Κολωνώ» του Σοφοκλή που θα σκηνοθετήσει ο Σταύρος Τσακίρης με τον βετεράνο ηθοποιό Κώστα Καζάκο, καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στον βασικό ρόλο, ένα ρόλο που έχει μείνει στη μνήμη του θεατρόφιλου κοινού κυρίως από την ερμηνεία του αξέχαστου Αλέξη Μινωτή.

Η παράσταση έχει ήδη πάρει και τις ημερομηνίες της στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου (θα παιχθεί στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ στις 7 και 8 Ιουλίου 2017) ενώ όπως διαβάσαμε, έγινε πρόσκληση για οντισιόν νέων ηθοποιών, ανδρών και γυναικών προκειμένου να συμμετάσχουν στην φιλόδοξη παράσταση. Η πρόσκληση αφορούσε ηθοποιούς, ερμηνευτικής ηλικίας έως 35 χρονών, με ικανότητες ανάγνωσης παρτιτούρας. Η αποστολή των βιογραφικών συνοδεία και φωτό, έπρεπε να γίνει έως και την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017 στην ηλεκτρονική δ/νση, [email protected].

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, εκτός του Κώστα Καζάκου, στην παράσταση που μετά την Επίδαυρο θα παιχθεί σε επιλεγμένους σταθμούς περιοδείας ανά τη χώρα και στην Πάτρα, στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο, θα παίξουν η Κόρα Καρβούνη που έχει ξανασυνεργαστεί με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας καθώς και ο 49χρονος Δημήτρης Ήμελλος και ο Δημήτρης Λάλος. Ο Δημήτρης Ήμελλος που τον έχουμε δει και στην κινηματογραφική ταινία «Bank Bang», έχει συνεργαστεί και ως καθηγητής στη σχολή δραματικής τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας. Όσο για τον ταλαντούχο ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Λάλο, τον περασμένο χειμώνα είδαμε στο Λιθογραφείον της Πάτρας το έργο του Φέρντιναντ Μπρούκνερ «Η αρρώστια της νιότης», όπου είχε κάνει τη μετάφραση και τη σκηνοθεσία.

Επίσης ο Δημήτρης Λάλος που το 2012 τιμήθηκε με το βραβείο "Δημήτρης Χορν", υπέγραψε φέτος και τη σκηνοθεσία στην παράσταση «Αποχαιρετιστήριο Δείπνο» στο Θέατρο Γκλόρια, με τον Λάκη Λαζόπουλο και τον Λευτέρη Ελευθερίου.

Τελικά στην παράσταση δεν θα παίξει ο Νίκος Κουρής όπως είχαμε γράψει. Ο Νίκος Κουρής θα είναι στην καλοκαιρινή παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου «Άλκηστις» σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου μαζί με τον Γιάννη Φέρτη και την Μαρία Κίτσου, που θα παιχθεί στην Επίδαυρο και στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ο Δημήτρης Λάλος. Η φωτ. είναι από το σάιτ ert.gr.

Ο Δημήτρης Λάλος. Η φωτ. είναι από το σάιτ ert.gr.

Ο Δημήτρης Λάλος. Η φωτ. είναι από το σάιτ ert.gr.

Ο Δημήτρης Ήμελλος.

Ο Δημήτρης Ήμελλος.

Ο Δημήτρης Ήμελλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture