Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η Ρέα Γαλανάκη σε λογοτεχνική συζήτηση στην 37η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στο Παρίσι

Η Ρέα Γαλανάκη σε λογοτεχνική συζήτηση σ...

Το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Η Ελλάδα θα δώσει το «παρών» στην 37η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στο Παρίσι (Livre Paris), που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 27 Μαρτίου 2017, με τη συμμετοχή περισσότερων από 50 χωρών και τιμώμενη χώρα το Μαρόκο.

Την ευθύνη για τη διοργάνωση της ελληνικής παρουσίας έχει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και σε συνεργασία με το ελληνικό βιβλιοπωλείο «Δεσμός», που εδρεύει στο Παρίσι.

Το εθνικό περίπτερο θα παρουσιάσει πάνω από εκατό (100) τίτλους ελληνικών βιβλίων που έχουν εκδοθεί στη Γαλλία ενώ στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου συζήτηση με θέμα «Η ελληνική λογοτεχνία στα χρόνια της κρίσης». Οι συγγραφείς Ρέα Γαλανάκη και Γιάννης Τσίρμπας, οι οποίοι έχουν αποτυπώσει με την πένα τους την ελληνική πραγματικότητα της κρίσης, συζητούν με τους μεταφραστές Loic Marcou και Μισέλ Βόλκοβιτς (Michel Volkovitch).

Στη συζήτηση παρεμβαίνουν ο Γιάννης Μαυροειδάκος, εκδότης-διευθυντής του περιοδικού «Δεσμός», και η λογοτεχνική πράκτορας Κατερίνα Φράγκου.

Εξάλλου, στην κορυφαία για τις παιδικές εκδόσεις Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στην Μπολόνια, η Ελλάδα θα συμμετάσχει από τις 3 έως τις 6 Απριλίου, με εθνικό περίπτερο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

Πηγή: ΑΠΕ

amna.gr

*Η βραβευμένη συγγραφέας Ρέα Γαλανάκη με καταγωγή από την Κρήτη ζει μόνιμα και δραστηριοποιείται εδώ και σχεδόν σαράντα χρόνια στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture