Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η Πανελλήνια Ημερίδα Αυτισμού από το Πρότυπο Θεραπευτικό Κέντρο - Ινστιτούτου Ίρλεν Ελλάδας στην Πάτρα

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ...

Το Σάββατο 11 Μαρτίου

Το Σάββατο 11 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία η 3η Πανελλήνια Ημερίδα Αυτισμού, με θέμα «Όσα έχω μέσα μου», στην Αγορά Αργύρη. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη και η προσέλευση του κόσμου ήταν τεράστια, αφού η ζήτηση για την Ημερίδα ξεπέρασε τα 900 άτομα.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο κος. Νικολόπουλος Νίκος (Βουλευτής Αχαΐας), η κα. Μανωλοπούλου Αναστασία (Αντιπρόεδρος του συλλόγου γονέων και φίλων ατόμων με Αυτισμό), ο κος Γκορίλας Θωμάς(Πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και φύλλων ατόμων με Αυτισμό) και  ο κος. Τσίγγος Ευάγγελος (Πρόεδρος του Συλλόγου Ήλιος, ατόμων με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές - Αθήνα).

Εισαγωγικός και κεντρικός ομιλητής ήταν ο κος. Ευάγγελος Σπ. Μποχατζιάρ, λογοπαθολόγος, Ειδικός Παιδαγωγός INPP Sc. P, Ειδικευμένος στις Μαθησιακές Διαταραχές, Αυτισμό σε Αμερική και Αγγλία, Διευθυντής του Πρότυπου Θεραπευτικού Κέντρου και Ινστιτούτου Ίρλεν Ελλάδας με θέμα «Όσα έχω μέσα μου».

Ακολούθησε η ομιλία της κας. Μαριάννας Καπερώνη, λογοθεραπεύτρια και εκπαιδευμένη συνθεραπεύτρια σε Αυτισμό – Διαταραχές επικοινωνίας με θέμα «Το μυστήριο του υψηλά λειτουργικού Αυτισμού (Σωστή αλλά μη κατανοητή ομιλία)» καθώς και του κου. Βανδώρου Κωνσταντίνου, Ψυχολόγος ειδικευμένος στην Διαπαιδαγώγηση στην παιδική και την εφηβική ηλικία με θέμα «Όσο και αν θέλω να επικοινωνήσω μαζί σου, τελικά μένω μόνος. Και νιώθω…»

Στη συνέχεια μίλησε η κα. Βανδώρου Γερασιμούλα, μαμά παιδιού με Αυτισμό που μας διηγήθηκε την δική της αληθινή μαρτυρία καθώς και την εξέλιξη του παιδιού της, με πολύ συγκινητικά λόγια.

Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με την ομιλία της κας. Ανδρονικάκη Βάγιας, Προπτυχιακή φοιτήτρια λογοθεραπείας ΤΕΙ Ηπείρου με θέμα «Σύνδρομο ASPERGER???»

ΟΙ συμμετέχοντες από την 3η Πανελλήνια Ημερίδα Αυτισμού έμειναν ενθουσιασμένοι, αναφέροντας :

«Πραγματικά φεύγουμε από την ημερίδα εντυπωσιασμένοι γνωρίζοντας πολλά πλέον για τον αυτισμό. Όλοι οι ομιλητές ήταν κατανοητοί, άμεσοι και μεταδοτικοί. Συγχαρητήρια στο Πρότυπο Θεραπευτικό Κέντρο για την κίνηση αυτή να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία μας και μάλιστα αφιλοκερδώς στους δύσκολους καιρούς που ζούμε!!!» Γεωργία

« Όλοι οι ομιλητές αξίζουν συγχαρητήρια, γιατί ο καθένας με το δικό του τρόπο κράτησε το ακροατήριο, ώστε να μη χάσει το ενδιαφέρον του!!
Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον και πολύς κόσμος!!»
Πόπη

«Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για την διοργάνωση και την διεξαγωγή της Ημερίδας! Μόνο θετική εντύπωση μας άφησε!» Κατερίνα

«Πολλά συγχαρητήρια στον κο. Μποχατζιάρ και σε όλη την ομάδα του Πρότυπου Θεραπευτικού Κέντρου. Ήρθαμε από Αθήνα για να παρακολουθήσουμε την Ημερίδα και μόνο θετική εντύπωση μας άφησε. Πραγματικά άξιζε τον κόπο και θα ήθελα να συμμετέχω σε όλες τις δραστηριότητες του Κέντρου.» Δημήτρης

 

Οι διοργανωτές της Ημερίδας, ευχαριστούν όλους τους υποστηρικτές τους, στη προσπάθεια για ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου  γύρω από την ανάπτυξη του παιδιού και ειδικότερα τον  Δήμαρχο κο. Κώστα Πελετίδη που συνέβαλε στην ευγενική παραχώρηση της αίθουσας Αγορά Αργύρη.

Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε, τους χορηγούς επικοινωνίας της Ημερίδας μας, Γνώμη, Ρυθμός 94,6,  Ράδιο 9,15,  Topfm, Skai Patras, Sport104,1,  Παλμός, Μελωδία, Lepando, Τέταρτο, Αrt&life Πελοπόννησος, όπου συνέβαλαν και αυτοί με την σειρά τους με την καλύτερη δυνατή προβολή της Ημερίδας μας στα ΜΜΕ καθώς και το ζαχαροπλαστείο Εντελβάις και το αρτοποιείο Βιενέζικο, για την καλύτερη δυνατή υποστήριξή τους.

«Ευχαριστούμε πολύ!!! Το ένθερμο κοινό σαν εσάς μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε το ιερό έργο πάνω στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για τον κόσμο του αυτισμού και όχι μόνο!!! Πολλά συγχαρητήρια και στο ένθερμο κοινό!!!!!» Μποχατζιάρ Ευάγγελος

Για να ενημερωθείτε ή και να λάβετε μέρος σε επόμενες δράσεις του Κέντρου μας επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.mpoxatziar.gr ή τηλεφωνήστε στο 2610-433852.

Επιστημονικός Υπεύθυνος:

Μποχατζιάρ Σπ. Ευάγγελος

 

Λογοθεραπευτής – Ιrlen Diagnostician – Clinic Director -  trainer, S.I  INPP  S. P.

Διευθυντής Πρότυπου Θεραπευτικού Κέντρου Πάτρας & Ινστιτούτου Ίρλεν Ελλάδας

Sensory Integration Therapist

INPP School Program (The Institute for Neuro-Physiological Psychology, Chester UK)

Θεραπευτής Lidcombe(Τραυλισμός προσχολικής ηλικίας – εκπαίδευση γονέων)

Ειδικευμένος στην Αμερική(Ιrlen Institute International HQ, L. Beach, USA)

Υπεύθυνος Διαγνώσεων Ίρλεν Κύπρου, Ιταλίας, Ευρώπης & Ην. Αραβικών Εμιράτων(Oμάν) – Εκπαιδευτής Ίρλεν

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being