Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής "Τσίγκια Παλιά" του ποιητή Αθανάσιου Βασιλάκου

Πάτρα: Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής...

Στις 12 Μαρτίου

Ο Σύλλογος Φίλων Ποίησης και Καλών Τεχνών "Τυρταίος" σας καλεί την ερχόμενη Κυριακή 12 Μαρτίου και ώρα 20:00, στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής "Τσίγκια Παλιά" του ποιητή Αθανάσιου Βασιλάκου. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο συνεδριακό χώρο του Ξενοδοχείου Marie Palace (Γούναρη 6, Πάτρα).

Είσοδος ελεύθερη!

Ο Αθανάσιος Βασιλάκος με μακρόχρονη διαδρομή στο χώρο της τέχνης, αποπειράται την πρώτη του ποιητική συλλογή με θέματα εμπνευσμένα από τα ερειπωμένα χωριά της ορεινής Κορινθίας. Εικόνες μια άλλης εποχής ζωντανεύουν μέσα από τα ποιήματά του και τα πλούσια αλληγορικά νοήματα αγγίζουν την πραγματικότητα της σύγχρονης Ελλάδας της κρίσης.

Την παρουσίαση θα προλογίσει ο κριτικός τέχνης, γλύπτης Ιωάννης Σπυρόπουλος. Τη βραδιά θα χρωματίσει μουσικά με το πιάνο της η Χριστίνα Γιαννακοπούλου και ο βαρύτονος Φώτης Βόλγας.

Μετά το πέρας της παρουσίασης ο ποιητής θα υπογράψει αντίτυπα της ποιητικής του συλλογής και θα συζητήσει με το κοινό.

Ο Αθανάσιος Βασιλάκος γεννήθηκε στη Βαρβαρίνα Ηλείας. Ανήσυχος από τα νεανικά του χρόνια ταξίδεψε σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπως πάντα παρέμεινε ερωτευμένος με την ορεινή Κορινθία τόσο καταγωγής της γιαγιάς του. Σπούδασε Μαθηματικά στην Τουλούζη και μετεκπαιδεύτηκε στην Γεωμετρία του Χώρου στο Πανεπιστήμιο του Όσλο. Γοητευμένος από την επιστήμη των μαθηματικών και τη γεωμετρία του χώρου, γράφει και σχεδιάζει σε "γεωμετρικό λόγο". Στον ελεύθερό του χρόνο ασχολείται με τη γλυπτική, η οποία τον καθιέρωσε μεταξύ των γνωστότερων γλυπτών της Νορβηγίας.

"Στέγη ξύλινη με παλιά ξύλα

Και τα τσίγκια παλιά...

 

Τα γύρισα με τα χέρια

Δεν έπιασα τίποτα χαλασμένο

Τη σκεπή την έφτιαξε με τα ίδια υλικά"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture