Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΣΚΑΡΙΚΕΣ «ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ - 20th Century Women»

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΣΚΑΡΙΚΕΣ «ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΓΥΝ...

Αναμένεται να το δούμε και στην Πάτρα

Μία ακόμα από τις φετινές Οσκαρικές ταινίες, το φιλμ «Καταπληκτικές Γυναίκες - 20th  Century Women» με την εξαιρετική ερμηνεία της 58χρονης ηθοποιού Ανέτ Μπενινγκ, η οποία δεν τα κατάφερε τελικά να προταθεί για Όσκαρ, παρότι εθεωρείτο φαβορί, βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες μέσα στις επόμενες μέρες και για την ακρίβεια από την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 σε διανομή της εταιρείας Feelgood.

Το φιλμ αναμένεται να το δούμε και στην Πάτρα, πιθανότατα στη 2η αίθουσα του Πάνθεον, στη Γούναρη και Κανακάρη.

Ο βραβευμένος Αμερικανός σκηνοθέτης Mike Mills (έχει κάνει το φιλμ «Beginners» με τον Κρίστοφερ Πλάμερ που τιμήθηκε με το Όσκαρ καλύτερου β’ ανδρικού ρόλου) επέστρεψε με μια αστεία, πολύπλευρη, συγκινητική ταινία, έναν φόρο τιμής στη γυναικεία φύση, την οικογένεια, τον χρόνο και τους δεσμούς που αναζητούμε μια ζωή. Ο Mills αναπαράγει τη θέρμη και το πάθος, την αίσθηση του επείγοντος και την ενέργεια τριών γενεών καθώς βρίσκονται στο χείλος μιας τρομερής μετάβασης.

Η Annette Bening δίνει μια από τις καλύτερες ερμηνείες της, με μεγάλη συναισθηματική δύναμη μέσα από την αγάπη χωρίς όρους που δείχνει για τον γιο της, μαζί με την αμηχανία της για τον κόσμο στον οποίο εκείνος ετοιμάζεται να μπει. Η Greta Gerwig, η Elle Fanning και ο Billy Crudup δίνουν επίσης καταπληκτικές ερμηνείες, συνθέτοντας περίπλοκους, μοναδικούς χαρακτήρες που παίζουν καταλυτικό ρόλο στην ανατροφή του νεαρού πρωταγωνιστή της ταινίας Jamie (o πρωτοεμφανιζόμενος Lucas Jade Zumann) όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Η ταινία είναι μια επιστολή αγάπης στους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν και μας διαμόρφωσαν, καθώς αυτή η αυτοσχέδια οικογένεια σφυρηλατεί ευαίσθητους δεσμούς που αναστατώνουν, στοιχειώνουν και εμπνέουν τους εμπλεκόμενους για όλη τους τη ζωή.

Απ’ όσο διαβάσαμε, το σενάριο έχει στοιχεία από την πραγματική ζωή του 50χρονου σκηνοθέτη Μάικ Μιλς από το Μπέρκλει της Καλιφόρνια.

1979, Santa Barbara. Η Dorothea Fields (Annette Bening) είναι μια αποφασιστική μητέρα που μεγαλώνει μόνη της τον έφηβο γιο της (Lucas Jade Zumann), σε μία εποχή που σφύζει από κοινωνικές αλλαγές και επαναστατική διάθεση. Για να τα βγάλει πέρα με την ανατροφή του απευθύνεται σε δύο νεότερες γυναίκες. Στην Abbie (Greta Gerwig), ένα ελεύθερο πνεύμα και punk καλλιτέχνη και στην Julie (Elle Fanning), μια ξύπνια και προκλητική νεαρή γειτόνισσα.

«Η Annette Bening καλύτερη από ποτέ». The Hollywood Reporter

«Η Annette Bening λάμπει». Variety

«Η καλύτερη ταινία του Mike Mills». IndieWire

«Καταπληκτικές στιγμές, κορυφαία ερμηνεία από την Annette Bening και βαθιές σκέψεις για την οικογένεια και την ταυτότητα». The Guardian

«Μια αστεία, συναισθηματικά διαπεραστική ιστορία». The New York Times.

Αυτές είναι μερικές από τις πολύ καλές κριτικές που έχει πάρει η ταινία «20th Century Women».

Η έως τώρα εμπορική της πορεία έχει αποφέρει περίπου 6 εκατομμύρια δολάρια διεθνείς εισπράξεις.

*Να θυμίσουμε ότι το φιλμ ήταν υποψήφιο για 2 Χρυσές Σφαίρες - Golden Globe, για καλύτερη ταινία στην κατηγορία κωμωδίας και καλύτερης ηθοποιού για την Bening, ενώ στα 89α Όσκαρ διεκδικεί το βραβείο Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture