Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Η ταινία "Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί" στο Στέκι του δρόμου

Πάτρα: Η ταινία "Μόνο οι εραστές μέ...

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου

Η ταινία "Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί"(Only lovers left alive), του Jim Jarmusch θα προβληθεί την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, στις 9:00 μ.μ στο Στέκι του Δρόμου (Ιωάννη Βλάχου 35).

Λίγα λόγια για την ταινία
Μια ασυνήθιστη ερωτική ιστορία -μια ερωτική επιστολή αφιερωμένη στην επί χρόνια σύντροφο του σκηνοθέτη, Σάρα Ντράιβερ- που αναθεωρεί το είδος των ταινιών βαμπίρ, λειτουργώντας ως αλληγορία για την συντροφικότητα, την τέχνη και την κατάσταση της ανθρωπότητας.

Ο Αδάμ και η Εύα είναι δύο βαμπίρ, ακόμα ερωτευμένα μεταξύ τους. Συμπορεύονται εδώ και αιώνες, αλλά μπορούν να ζουν και χωριστά. Εκείνος έχει καταφύγει στο μισοπεθαμένο βιομηχανικό Ντιτρόιτ όπου συνθέτει την μουσική του εμπνευσμένος από το vibe της τοπικής σκηνής, εκείνη στον μυστικιστικό Ταγγέρη όπου συζητά για τέχνη με τον γέροντα βρικόλακα Κρίστοφερ Μάρλοου, τον ανώνυμο που έγραψε στην πραγματικότητα τα έργα του Σαίξπηρ. Η Εύα καταφέρνει να εκσυγχρονίζεται με την κάθε εποχή, συμφιλιωμένη με τις αλλαγές. Ο Αδάμ είναι καλλιτέχνης, πιο ευαίσθητος, ιδιοσυγκρασιακός, τον πληγώνει η ανεξέλεγκτη βία των πραγματικών ζόμπι (δηλαδή των ανθρώπων). Οι ίδιοι, αν και βαμπίρ, δεν αιματοκυλούν τον κόσμο γύρω τους. Ζουν μοναχικά, προμηθεύονται αίμα από νοσοκομεία και μεσάζοντες, σέβονται τη φύση κι όλα τα πλάσματα που την κατοικούν. Οταν η κατάθλιψη του Αδάμ γίνει αντιληπτή από την Εύα, κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για να τον βρει...

Δείτε το trailer
https://www.youtube.com/watch?v=aPpzofF5r9c

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture