Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Ρόδα, χαμόγελα και καρναβάλι- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από το Baby Rally!

Ρόδα, χαμόγελα και καρναβάλι- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ...

Στο πλαίσιο του Καρναβαλιού των Μικρών

Τα παιδικά χαμόγελα έλαμψαν, οι ευφάνταστες μεταμφιέσεις και η αποκριάτικη διάθεση των μικρών καρναβαλιστών, ζωντάνεψαν το  ιστορικό - θρυλικό Baby Rally, που η αναβίωσή του από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων Καρναβάλι Πάτρας έγινε για δεύτερη συνεχή χρονιά το πρωί του Σαββάτου 18ης Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο του Καρναβαλιού των Μικρών.

Μια μέρα πριν την κορύφωσή του με την Παρέλαση των Μικρών, το Καρναβάλι των Μικρών κατέβασε για μια ακόμη φορά στο δρόμο τους μικρούς  καρναβαλιστές, αυτή τη φορά με τα ποδήλατά τους στην πλατεία Γεωργίου Α΄.

Η αρχή έγινε στο προαύλιο του Στρούμπειου με τη συγκέντρωση των συμμετεχόντων για να γίνει η παραλαβή των αριθμών συμμετοχής. Ακολούθησε η πομπή των μεταμφιεσμένων ποδηλάτων και των αναβατών τους μέχρι την πλατεία Γεωργίου Α΄.

Στην πλατεία του Πατρινού Καρναβαλιού τα παιδιά με τα  ποδήλατά τους και την απαραίτητη καρναβαλική αμφίεση έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και χάρηκαν με την ψυχή τους συμμετέχοντας  σε  παιχνίδια και δραστηριότητες με τα ποδήλατά τους, που έβγαζαν κέφι και γέλιο και γέμισαν με χρώμα και αισιοδοξία την πλατεία προκαλώντας την προσοχή και το ενδιαφέρον των Πατρινών. Οι μικροί κλήθηκαν να διαγωνιστούν και να δείξουν τις δεξιότητές τους μέσα από μικρές δοκιμασίες γεμίζοντας με χαμόγελα, χαρούμενες διαθέσεις, καλλιτεχνικές και καρναβαλικές αμφιέσεις την πλατεία, που σε συνδυασμό με τις κατασκευές του Καρναβαλιού των Μικρών και βέβαια με την ηλιόλουστη μέρα μεταμόρφωσαν την πλατεία σε έναν εκτεταμένο γεμάτο φως και χαρά καρναβαλικό παιδότοπο.

Οι μικροί με τα ποδήλατά τους ξεκινούσαν από δυο μπάρες, περνούσαν μέσα από πόρτες που οριοθετούνταν από κατασκευές, έριχναν πλαστικούς σωλήνες στοχεύοντας σε κατακόρυφους κύκλους, γύριζαν τον Τροχό της Τύχης συλλέγοντας βαθμούς.

Μετά το τέλος των παιχνιδιών δόθηκαν βραβεία 5 βραβεία καλλιτεχνικής αμφίεσης, 5 βραβεία κωμικής αμφίεσης και 3 βραβεία γενικής βαθμολογίας για τα παιχνίδια για κάθε μια από τις δυο κατηγορίες: α) για τα παιδιά ηλικίας 6-9 ετών και β) για τα παιδιά ηλικίας 10-12 ετών, από την Κριτική Επιτροπή του Πατρινού Καρναβαλιού 2017.

Ωστόσο, ανεξαρτήτως βραβείων αυτό που έμεινε σπό την επιτυχημένη φετινή διοργάνωσης ήταν η συμμετοχή όλων των παιδιών (ο αριμός συμμετοχής έφτασε τα 140 παιδιά), που έδωσε τη μεγάλη ελπίδα για το μέλλον της πόλης και του Πατρινού Καρναβαλιού. Για αυτή τη συμμετοχή όλα τα παιδιά πήραν αναμνηστικό έπαινο συμμετοχής.

Στο Βaby Rally σημαντική ήταν η συνεισφορά των μελών της Γνωμοδοτικής και της Κριτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού 2017, του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων με τις διάφορες κατασκευές που πλαισίωσαν την διεξαγωγή των παιχνιδιών στην πλατεία, ενώ ιδιαίτερα ξεχωριστή ήταν η βοήθεια του 4ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Πατρινό Καρναβάλι 2019