Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΑΠΟ 23/2 ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΙΝΕΜΑ ΟΙ "ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΙΔΕΣ" - Η ΤΑΙΝΙΑ ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΣΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ NASA ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΡΙΑ ΟΣΚΑΡ

ΑΠΟ 23/2 ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΙΝΕΜΑ ΟΙ "ΑΦ...

Με πρωταγωνίστριες Ταράτζι Π. Χένσον, Οκτάβια Σπένσερ, Τζαναέλ Μοναέ

Από την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 θα δούμε τελικά στις ελληνικές αίθουσες, σε διανομή της Odeon (θα έρθει και στην Πάτρα στα Στερ/Odeon στη Βέσο Μάρε) η αξιόλογη Αμερικανική ταινία «Αφανείς Ηρωίδες – Hidden Figures» που αποκαλύπτει την απίστευτη, άγνωστη και αληθινή ιστορία μίας ομάδας τριών μαύρων γυναικών, που δούλεψαν στη NASA τη δεκαετία του ’60 και κατάφεραν να αλλάξουν τα θεμέλια της Αμερικής προς το καλύτερο. Πως; Με το να στοχεύουν στα αστέρια.

Σύνοψη

Όλοι ξέρουμε για την αποστολή Apollo. Όλοι μπορούμε αμέσως να πούμε τα ονόματα των ατρόμητων αστροναυτών που πήγαν πρώτοι στο διάστημα: Τζον Γκλεν, Άλαν Σέπαρντ και Νιλ Άρμστρονγκ. Παρ’ όλα αυτά, η Κάθριν Τζόνσον, η Ντόροθι Βον και η Μαίρη Τζάκσον δεν είναι ονόματα που θα συναντήσει κανείς στα σχολικά βιβλία. Ακόμη χειρότερα, πολλοί λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν την ύπαρξη και την επιστημονική παρακαταθήκη τους στην παγκόσμια ιστορία.

Η ταινία όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της Odeon, αφηγείται την ζωτικής σημασίας ιστορία μιας ελίτ ομάδας Αφρο-Αμερικανών γυναικών μαθηματικών της NASA, η οποία βοήθησε την Αμερική να κερδίσει τους αντιπάλους της στη Σοβιετική Ένωση στον αγώνα των διαστημικών αποστολών, δίνοντας παράλληλα μάχη για τα ίσα δικαιώματα των γυναικών.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκουμε τις Ταράτζι Π. Χένσον, Οκτάβια Σπένσερ, η οποία είναι υποψήφια για το Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου και Τζανέλ Μοναέ, η οποία παίζει και στο Οσκαρικό «Moonlight» που προβάλλεται στο Πάνθεον.

Η παραγωγός Τζένο Τόπινγκ ανέφερε ότι «οι Αφανείς Ηρωίδες είναι η τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην έμπνευση, την ιστορία, το χιούμορ και τη συγκίνηση. Και αυτό ακριβώς θέλει και ο κόσμος: να ψυχαγωγηθεί, να ενημερωθεί, αλλά και να εμπνευστεί».

Ο σκηνοθέτης Θίοντορ Μέλφι προσθέτει με τη σειρά του: «έχω δύο κόρες και προσπαθώ κάθε μέρα να τους λέω ότι μπορούν να κάνουν οτιδήποτε θέλουν στη ζωή τους, αν αφοσιωθούν με όλη την καρδιά και την ψυχή τους σε αυτό. Θέλω να γνωρίζουν ότι έχουν αληθινή αξία και ότι μπορούν να δημιουργήσουν μια ικανοποιητική ζωή για τους εαυτούς τους με τη δύναμη του μυαλού τους».

«Η ταινία σου περνάει τόσο δυνατά μηνύματα ενδυνάμωσης, που είναι απίστευτο», σχολίασε ο μουσικοσυνθέτης Φάρελ Ουίλιαμς. «Αυτές οι γυναίκες άλλαξαν τον κόσμο με τα εξαιρετικά μυαλά τους – και αυτό ακριβώς είναι ένα καταπληκτικό παράδειγμα ενδυνάμωσης. Χρειαζόμασταν τέτοια μυαλά τότε και σίγουρα τα χρειαζόμαστε και τώρα».

Σκηνοθεσία        Θίοντορ Μέλφι

Σενάριο             Άλισον Σρέντερ

Παραγωγή          Ντόνα Τζιλιότι

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ταράτζι Π. Χένσον, Οκτάβια Σπένσερ, Τζανέλ Μοναέ, Κέβιν Κόστνερ, Κίρστεν Ντανστ, Τζιμ Πάρσονς.

Φωτογραφία    Μάντι Γουόλκερ

Μοντάζ          Πίτερ Τέσνερ

Σχεδιασμός παραγωγής  Γουίν Τόμας

Μουσική Φάρελ Γουίλιαμς

Διάρκεια 127 λεπτά.

*Να προσθέσουμε πως οι «Αφανείς Ηρωίδες» έχουν «σκίσει» εισπρακτικά στις ΗΠΑ με 132 εκατομμύρια δολάρια σε 8 εβδομάδες προβολής. Το φιλμ είναι υποψήφιο για 3 Όσκαρ ανάμεσα τους για καλύτερη ταινία και καλύτερο διασκευασμένο σενάριο.

Το τρέιλερ του φιλμ ήδη προβάλλεται στα Στερ/Odeon στη Βέσο Μάρε.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture