Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

KONTA 4.000 ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΣΤΙΣ "ΠΕΝΗΝΤΑ ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΚΡΙ" (ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ 90.000 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ)

KONTA 4.000 ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΣΤΙΣ "...

Κινείται χαμηλότερα από την πρώτη ταινία

Στις ΗΠΑ οι «Πενήντα Πιο Σκοτεινές Αποχρώσεις του Γκρι – Fifty Shades Darker» με τους Τζέιμι Ντόρναν, Ντακότα Τζόνσον και Κιμ Μπέσινιγκερ δεν μπόρεσαν να έρθουν πρώτες στο boxoffice, μένοντας το περασμένο τριήμερο 10-12 Φεβρουαρίου 2017, της πρεμιέρας τους στην 2η θέση πίσω από την παιδική ταινία «The Lego Batman Movie». Σύμφωνα με το boxofficemojo, το κοινωνικοερωτικό φιλμ ξεκίνησε με περίπου 46 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις, νούμερο που είναι περίπου 40% κάτω από το άνοιγμα του πρώτου φιλμ προ διετίας.

Για πολλούς θεωρήθηκε κάτι τέτοιο αναμενόμενο, ωστόσο οι κριτικές για τη 2η ταινία φαίνονται να είναι λίγο πιο ευνοικές (B+ στο cinemascore) ενώ πολύ καλά ξεκίνησε η ταινία και στον υπόλοιπο κόσμο (πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια από την πρεμιέρα της σε 57 αγορές, ανάμεσα τους και η Ελλάδα).

Στην χώρα μας το φιλμ «Πενήντα πιο σκοτεινές αποχρώσεις του γκρι» (διανομή από UIP) που όσοι το είδαν είπαν ότι έχει και κάποια στοιχεία θρίλερ, σε 152 αίθουσες πανελλαδικά, πλησίασε το τετραήμερο της πρεμιέρας του (9-12/2/2017) τα 88.500 εισιτήρια, σύμφωνα με το flix.gr. H 1η ταινία λέγεται πως είχε κόψει στην πρεμιέρα της σχεδόν τα διπλάσια εισιτήρια.

Στην Πάτρα το φιλμ προβάλλεται στα Στερ/Odeon (σε 14 μάλιστα προβολές την μέρα, αριθμός ρεκόρ) καθώς και στο Πάνθεον στη Γούναρη. Υπολογίζεται πως στα Στερ ξεπέρασε τα 3500 εισιτήρια συν περίπου άλλα 350-400 στο Πάνθεον. Τόσο ο Αλέξης Μπιτούνης από τα Στερ/Odeon όσο και ο Παναγιώτης Κοτσαύτης του Πάνθεον είπαν στο thebest.gr πως δεν έγινε το εμπορικό «μπαμ» που όλοι περίμεναν, ωστόσο η ταινία πήγε καλά και αναμένεται να κρατηθεί εμπορικά και τις επόμενες μέρες λόγω και της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου.

Το παιδικό «The Lego Batman Movie» (διανομή από Tanweer) με βασικό ατού την πολύ καλή μεταγλώττιση με Χριστόφορο Παπακαλιάτη και άλλους γνωστούς ηθοποιούς, έκοψε το περασμένο 4ήμερο πανελλαδικά, κοντά στα 21.200 εισιτήρια (παίζεται και στα Στερ/Odeon στη Βέσο Μάρε στην Πάτρα). Στις δε ΗΠΑ το «The Lego batman Movie» μπορεί κι αυτό να έμεινε πιο πίσω από τις εισπράξεις του πρώτου φιλμ, εν τούτοις με πάνω από 55 εκατομμύρια δολάρια άνοιγμα έπιασε κορυφή!

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture