Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Η συγκινητική ταινία "Selma" προβάλλεται στο στέκι της Ανατοπίας

Πάτρα: Η συγκινητική ταινία "Selma&...

Την Παρασκευή 3/2/2017 μετά τις 21.00

Την αξιόλογη δραματική ταινία «Selma» Αμερικανικής παραγωγής 2014 και διάρκειας 128 λεπτών θα προβάλλει η Ανατοπία στο στέκι της στην οδό Κορίνθου 171, στην Πάτρα την Παρασκευή 3/2/2017 μετά τις 21.00.

Πρόκειται για μία ταινία σε σκηνοθεσία της μαύρης κινηματογραφικής δημιουργού Άβα ΝτιΒερνέ με τους: Τομ Γουίλκινσον, Τιμ Ροθ, Ντέιβιντ Ογιέλοου, Κάρμεν Ετζόγκο.

Κορυφώνοντας την καμπάνια του για το δικαίωμα ψήφου των Αφροαμερικανών, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ οργανώνει το 1965 μια μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας στη Σέλμα της Αλαμπάμα. Όταν εκείνη καταστέλλεται βίαια, επιχειρεί να την επαναλάβει με ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή.

Το καλοσκηνοθετημένο και ουμανιστικό αυτό φιλμ που παρουσιάζει με περισσή αληθοφάνεια αληθινά γεγονότα που συνέβησαν στα μέσα του ’60 και συντάραξαν την Αμερική αλλά και όλο τον κόσμο δείχνοντας τους σκληρούς αγώνες των αφροαμερικανών για ισότητα, ελευθερία και ισονομία, αν και από μερίδα των κριτικών, χαρακτηρίστηκε κάπως ακαδημαικό, ήταν υποψήφιο για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας και τραγουδιού. Τιμήθηκε με το Όσκαρ και τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερου τραγουδιού για το γκόσπελ/χιπ χοπ κομμάτι «Glory» των Τζον Λέτζεντ και Common.

*Να προσθέσουμε ότι πολύς λόγος έγινε εκείνη τη χρονιά στα Όσκαρ για το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να προταθούν και κατά κάποιο τρόπο αποκλείστηκαν τόσο η σκηνοθέτιδα όσο και ο εξαιρετικός πρωταγωνιστής Ντέιβιντ Ογιέλοου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture