Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

"ΞΥΛΙΑΣΑΝ" ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ....ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕ ΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΘΕΑΜΑ

"ΞΥΛΙΑΣΑΝ" ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ......
Βγενόπουλος Φάνης

Το πρόβλημα με τη θέρμανση παρουσιάστηκε την τελευταία στιγμή

Με πολλά τεχνικά προβλήματα παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, η παράσταση παραδοσιακής - λαϊκής τέχνης, του κινεζικού θιάσου Zheng Wu Opera  με τίτλο «Ο δράκος με τα εννέα κομμάτια». Ωστόσο, το εντυπωσιακό θέαμα αποζημίωσε τους πολλούς Πατρινούς οι οποίοι έσπευσαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων και η Κοινωφελής Επιχείρηση Καρναβάλι Τέχνες.

Το πρώτο και σημαντικότερο πρόβλημα ήταν το γεγονός ότι στην αίθουσα του Συνεδριακού δεν υπήρχε θέρμανση με αποτέλεσμα οι θεατές να παρακολουθήσουν με τα… μπουφάν και τα κασκόλ την παράσταση. Κάτι που φυσικά δεν έκανε ευχάριστη την παραμονή στην αίθουσα, με αποτέλεσμα πολλοί να αναγκαστούν να φύγουν...

Ωστόσο, όπως μάθαμε, το πρόβλημα με τη θέρμανση της αίθουσας προέκυψε ξαφνικά και λίγο πριν από την έναρξη της παράστασης. Καταβλήθηκαν προσπάθειες για να αποκατασταθεί αλλά δεν κατέστη δυνατόν. Οπότε το δίλλημα που ετέθη ήταν εάν θα γινόταν η παράταση, έστω και με αυτούς του όρους, ή θα αναβαλλόταν. Φυσικά, επελέγη η πρώτη λύση, καθώς ο θίασος ήταν αδύνατο να μείνει στην Πάτρα.

Παράπονα υπήρχαν και για την μετάφραση των διαλόγων, η οποία έγινε από Κινέζο διερμηνέα και από υπέρτιτλους που προβάλλονταν.

Και αυτό διότι δεν μπορούσαν να γίνουν στο σύνολό τους κατανοητοί καθώς δεν ήταν προσαρμοσμένοι στην ελληνική πραγματικότητα.

Επίσης, ενόχλησε το γεγονός ότι οι θεατές δεν μπορούσαν να κάτσουν στις πρώτες σειρές των καθισμάτων, καθώς όπως τους ενημέρωναν οι διοργανωτές αυτές «ήταν κρατημένες για τους σπόνσορες…»

Διαβάστε επίσης:

Δράκοι και απίστευτες ακροβατικές φιγούρες από θεατρική ομάδα της Κίνας - Το thebest.gr ήταν εκεί - ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture