Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΑΛΜΑΝΑΚ", ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ thebest.gr

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

"Εχουμε πάντα τη δύναμη για αλλαγή στη ζωή μας"

Λίγο πριν την επίσκεψη του στην Πάτρα ο ηθοποιός Γιώργος Λαμπρόπουλος μίλησε στο thebest.gr για την παράσταση  «Αλμανάκ», στην οποία πρωταγωνιστεί. Το έργο παρουσιάζεται στο θέατρο Λιθογραφείον το Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017.

Πρόκειται για το θεατρικό έργο της Μαριάννας Κάλμπαρη, καλλιτεχνικής διευθύντριας του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν, που ανεβαίνει από τον Θίασο Εν Εξάλλω, και παρουσιάζεται στην κεντρική σκηνή του «Λιθογραφείον» στην οδό Μαιζώνος 172β και Τριών Ναυάρχων, στην Πάτρα για δυο μόνο παραστάσεις.

-Δυο λόγια για το έργο και τον τίτλο της παράστασης…

Το ΑΛΜΑΝΑΚ της Μαριάννας Κάλμπαρη είναι ένα βιβλίο αναμνήσεων, ένα βιβλίο σημαντικών ημερομηνιών που έρχεται να μας θυμίσει την σημασία τους. Το έργο αποτελείται από αυτοτελείς ιστορίες της ελληνικής πραγματικότητας στα χρόνια της κρίσης.

-Γιατί είπατε το «ναι» στην συγκεκριμένη παράσταση;

Για αρκετούς αλλά και για δύο βασικούς λόγους: Γιατί το κείμενο είναι πολύ «δυνατό» και γιατί ήθελα να συνεργαστώ με τους συγκεκριμένους ταλαντούχους συναδέλφους

-Δυο λόγια για τον ρόλο που υποδύεστε…

Έχω δύο ρόλους στο έργο. Στον πρώτο υποδύομαι τον σύζυγο μίας γυναίκας (την οποία υποδύεται η Μαρία Βασιλοπούλου) ο οποίος έχει αναγκαστεί, λόγω της κρίσης, να εγκαταλείψει την οικογένειά του. Στην σκηνή που βλέπουμε στο έργο, βλέπουμε μια τελευταία (μάλλον!) συνάντησή τους κατά την οποία γίνονται σημαντικές αποκαλύψεις για την σχέση τους.

Στον δεύτερο ρόλο υποδύομαι τον μικρότερο αδερφό από δύο αδέρφια (τον μεγάλο αδερφό υποδύεται ο Ορέστης Ζακυνθινός) τα οποία καλούνται να πάρουν μια σημαντική απόφαση όταν προκύπτει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας του πατέρα τους, ενώ παράλληλα έρχονται στην επιφάνεια «οι αλήθειες» και των δύο.

-Ποια είναι τα μηνύματα που «περνάει» η παράσταση;

Η παράσταση «περνάει» αρκετά μηνύματα αφού ασχολείται με αρκετές και διαφορετικές πλευρές της ελληνικής κοινωνίας, αλλά πιστεύω ότι το σημαντικότερο μήνυμα είναι ότι ακόμη και όταν φαίνεται πως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να αλλάξουμε την κατάσταση που ζούμε αλλά και την ίδια μας την ζωή, έχουμε πάντα την δύναμη (έστω και μικρή κάποιες φορές) για να ξεκινήσουμε την όποια αλλαγή.

-Πώς θα την χαρακτηρίζατε με τρεις λέξεις;

Μην-την-χάσεις!

-Ποιο είναι το πιο όμορφο σχόλιο που σας έχει γίνει για την παράσταση;

Είναι (ευτυχώς) αρκετά τα όμορφα σχόλια του κοινού όταν τελειώνει κάθε παράσταση, αλλά αυτά που προσωπικά με συγκινούν περισσότερο είναι αυτά που το κοινό εκφράζει κατά την διάρκεια της παράστασης: ένα γέλιο, ένας λυγμός (που ακολουθείται συνήθως από τον ήχο αναζήτησης χαρτομάντηλων), ένα επιφώνημα κτλ. Όλα αυτά που δείχνουν ότι το κοινό είναι ενεργό και η παράσταση κάνει αυτό που πρέπει να κάνει: να τους παρασύρει.

-Τι είναι αυτό που, κατά την γνώμη σας, κάνει την παράσταση να ξεχωρίζει;

Σίγουρα είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων (από την υποκριτική όλων των ηθοποιών μέχρι την μουσική και τα φώτα της παράστασης), αλλά πιστεύω ότι η «βάση» για όλα αυτά είναι το άμεσο, χιουμοριστικό αλλά και πολύ συγκινητικό κείμενο της κας Κάλμπαρη

-Ποια είναι τα συστατικά της επιτυχίας της;

Πολλή δουλειά, υπομονή και επιμονή από όλους μας και πραγματική αγάπη γι’αυτό που κάνουμε.

-Ευχές για τους αναγνώστες μας…

Εύχομαι στους αναγνώστες σας ότι καλύτερο για το 2017 με πολλή δύναμη και πάθος για την ζωή. Α! Και φυσικά τους εύχομαι να απολαύσουν την παράστασή μας

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Λαμπρόπουλο

Γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα. Σπούδασε Λογοτεχνία και Γλωσσολογία στο University of Hertfordshire στην Αγγλία και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία στo University of Sheffield.Στην παρούσα φάση βρίσκεται στο τελευταίο έτος των σπουδών του στην υποκριτική στη Δραματική σχολή «Θέατρο των Αλλαγών». Μέχρι στιγμής, στο θέατρο έχει συμμετάσχει:

1η Συνάντηση του Ε.Κ.Δ.Ι.Θ. με Δραματικές Σχολές Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, «Ο Σκύλος που καπνίζει» Συγγραφέας: Χαράλαμπος Γιάννος, Σκηνοθεσία: Χιονία Χιωτέλλη

Φεστιβάλ Ομάδων Δράσης - Θέατρο των Αλλαγών «Οι Ψεύτες» Ομάδα: Αυτοσχέδιοι Διασκευή έργου του Jean Cocteau «H Ψεύτρα»

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών – Κεντρική σκηνή FFF | Toneelhuis / FCBergman: 300 el x 50 el x 30 el

OFF-OFF Athens Theater Festival - Θέατρο επί Κολωνώ «5 Ψέματα στο Φως» Διασκευή έργου του Λεωνίδα Προυσαλίδη «7 Λογικές Απαντήσεις», Σκηνοθεσία: Γιώργος Στυλιανόπουλος

Θέατρο Αλκήμνη – «Το Γλάζιο του Ουρανού», του Ζώρζ Μπατάιγ, Σκηνοθεσία: Γιώργος Βέττος

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία: Κωσταντής Μπαρμπούρης

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Βασιλοπούλου

Μουσική: Παύλος Κατσιβέλης

Κοστούμια: Αμαλία Καραμπά

Φωτισμοί: Κωσταντής Μπαρμπούρης

Φωτογραφίες: Γιώργος Μαρινάκης

Βίντεο: Μιχαήλ Μαυρομούστακος

Στην παράσταση ακούγεται το τραγούδι «Κάτι Ελλάδες» σε μουσική Νίκου Μερτζάνου και στίχους Νίκου Μωραΐτη. Πρώτη εκτέλεση Δάφνη Λέμπερου.

Παίζουν (αλφαβητικά) οι: Μαρία Βασιλοπούλου, Έλενα Γιαννακάκη, Ορέστης Ζακυνθινός, Θάνος Καπρέλης, Γιώργος Λαμπρόπουλος, Βέρα Μακρομαρίδου, Σοφία Σαμαρά, Ιωάννα Τριανταφυλλίδη.

Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Προβολή - Επικοινωνία: Νατάσα Παππά

Θέατρο Λιθογραφείον

Μαιζώνος 172 & Τριών Ναυάρχων, Πάτρα.

Κρατήσεις: 2610 328394 ή με μήνυμα στη σελίδα του θεάτρου στο facebook.

Παραστάσεις: Σάββατο 14 & Κυριακή 15 Ιανουαρίου στις 21:30

Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: 12€

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture