Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΤO thebest.gr ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΙΛΜ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΚΑΙ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ 2017 ΣΤΑ ΣΙΝΕΜΑ

ΤO thebest.gr ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΙΛΜ ΠΟ...

Μπεν Άφλεκ, οσκαρικά "Moonlight", "Manchester by the sea" αλλά και "Πενήντα πιο σκοτεινές αποχρώσεις του Γκρι"

Δυνατά και με καλές ταινίες ξεκινά το 2017. Οι πρώτοι 2 μήνες που είναι και περίοδος απονομής βραβείων (8 Ιανουαρίου είναι οι Golden Globes-Χρυσές Σφαίρες, 12 Φεβρουαρίου τα BAFTA της Βρετανικής Κινηματογραφικής Ακαδημίας και 26 Φεβρουαρίου τα Όσκαρ) είναι γεμάτοι από αξιόλογες κινηματογραφικές σινε-πρεμιέρες.

Με το «La la Land» ήδη να προβάλλεται & τα «Silence» του Μάρτιν Σκορσέζε, «Νυκτόβια πλάσματα» του Τομ Φορντ και «Assasin’s Creed» με τον Μάικλ Φασμπέντερ προ των πυλών (από τις 5 Ιανουαρίου 2017) αλλά και την «Χορεύτρια» με τις Λίλι Ρόουζ Ντεπ και Σοκό ν’ αναμένεται επίσης στην Πάτρα, οι σινεφίλ τις πρώτες μέρες του 2017 πραγματικά θα δυσκολευτούν τι να πρωτοδιαλέξουν να δουν στις σκοτεινές αίθουσες των Ster/Odeon στη Βέσο Μάρε και του Πάνθεον στη Γούναρη.

Όσο για τη συνέχεια, συγκεντρώσαμε τους τίτλους των φιλμ για να προετοιμαστείτε:

-Live by Night/Ο Νόμος της νύχτας: Νέα σκηνοθετική προσπάθεια του Μπεν Άφλεκ με τον ίδιο, τον Σκοτ Ίστγουντ, την Έλ Φάνινγκ, την Ζόε Σαλντάνα, την Σιένα Μίλερ και τον Κρις Κούπερ, και φόντο τη Βοστώνη των ΗΠΑ του 1926 και της ποτοαπαγόρευσης. Στις 12 Ιανουαρίου 2017 σε διανομή της Tanweer.

-Η πρώτη ελληνική ταινία που θα βγει το 2017 στις αίθουσες είναι το «Έτερος εγώ» του Σωτήρη Τσαφούλια με τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη στο ρόλο ενός καθηγητή εγκληματολογίας. Παίζουν και οι Δημήτρης Καταλειφός, Φρανσουά Κλουζέ. Στις 19/1 σε διανομή της Feelgood.

-Hell or High water-Πάση Θυσία: Αγωνιώδες φιλμ σε στυλ μοντέρνου γουέστερν, σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Μακένζι με τους Μπεν Φόστερ, Κρις Πάιν και τον βραβευμένο με Όσκαρ Τζεφ Μπρίτζες. Δύο αδέλφια κλέβουν τράπεζες για να ξεχρεώσουν την οικογενειακή τους φάρμα. Η καλή φήμη του φιλμ ξεκίνησε από το Φεστιβάλ των Καννών. 19 Ιανουαρίου 2017 από την Tanweer.

-Bastards/Μπάσταρδοι: Οι δίδυμοι αδελφοί (στους ρόλους ο Όουεν Γουίλσον και ο Εντ Χελμς) ψάχνουν τον αληθινό τους πατέρα. Στο ρόλο της εκκεντρικής τους μητέρας επανεμφανίζεται μετά από καιρό στο σινεμά η Γκλεν Κλόουζ. Παίζει και ο βραβευμένος με Όσκαρ Τζέι Κέι Σίμονς. Στις 26/1 από την Tanweer.

-The Bye Bye Man: Θρίλερ σε σκηνοθεσία Στέισι Τιλτ που θα βγει στην Ελλάδα ταυτόχρονα με τις ΗΠΑ στις 12 Ιανουαρίου (διανομή από Odeon). Με τους Douglas Smith, Lucien Lavinscount, Κάρι Αν Μος και την Φέι Νταναγουέι σε επανεμφάνιση.

-Denial/Άρνηση: Ταινία με θέμα το Ολοκαύτωμα και πρωταγωνιστές την Ρέιτσελ Βάις στο ρόλο της ιστορικού και συγγραφέως Ντέμπορα Λίπσταντ που κατηγορήθηκε από τον αρνητή των γεγονότων του Ολοκαυτώματος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου Ντέιβιντ Ίρβινγκ ότι τον συκοφάντησε. Παίζουν και οι Τομ Γουίλκινσον, Τίμοθι Σπολ, στις 19 Ιανουαρίου 2017 από την Odeon.

-Patriot’s Day: Σε σκηνοθεσία του Πίτερ Μπεργκ. Ασχολείται με το αληθινό περιστατικό της τρομοκρατικής επίθεσης/έκρηξης στη διάρκεια του Μαραθωνίου της Βοστώνης το 2013. Με τους Μαρκ Γουόλμπεργκ, Τζέι Κέι Σίμονς και Τζον Γκούντμαν. Στις 12 Ιανουαρίου 2017 από την Seven Films/Spentzos Film.

-Moonlight: Από τις ταινίες που έχουν κάνει αίσθηση στο εξωτερικό και ιδίως στις ΗΠΑ. Βρίσκεται στην 1η, 2η θέση στις λίστες των κριτικών με τα καλύτερα φιλμ του 2016 και πάει «φουλ» για Όσκαρ. Μιλά για το θέμα της αναζήτησης της σεξουαλικής ταυτότητας. Παίζουν οι: Naomi Harris, Mahershala Ali. Από 9 Φεβρουαρίου 2017 σε διανομή της Seven Films.

-A dog’s purpose: Σε σκηνοθεσία του Σουηδού Λάσε Χάλστρομ, με τους Ντένις Κουέιντ, Μπριτ Ρόμπερτσον. Μιλάει για την ψυχή ενός σκύλου που θα επιστρέψει στον πρώτο και πιο αγαπημένο ιδιοκτήτη του. Από 26 Ιανουαρίου από την Odeon.

-Gold: Το φιλμ του Στίβεν Γκέιγκαν που βγήκε τώρα τα Χριστούγεννα στις ΗΠΑ μας μεταφέρει στη ζούγκλα της Ινδονησίας με τους Μάθιου Μακόναχι και Έντγκαρ Ραμίρεζ να ψάχνουν για χρυσάφι. Παίζει και η Μπράις Ντάλας Χάουαρντ του «Pete’s Dragon» της Ντίσνει. Από 2 Φεβρουαρίου 2017 σε διανομή της Feelgood.

-Manchester by the sea: Στις 16 Φεβρουαρίου 2017 θα δούμε στην Ελλάδα το φιλμ του Κένεθ Λόνεργκαν που ξεκίνησε την καλή πορεία του στο Φεστιβάλ του Sundance του Ρόμπερτ Ρέντφορντ στη Γιούτα και πιθανόν να χαρίσει το Όσκαρ ερμηνείας στον Κέισι Άφλεκ. Παίζουν και οι Μισέλ Γουίλιαμς και Κάιλ Τσάντλερ. Διανομή από την Feelgood Entertainment.

-Paterson: Οι λάτρεις του ανεξάρτητου δημιουργού Τζιμ Τζάρμους θα χαρούν με αυτό το τρυφερό, ποιητικό φιλμ με τον Άνταμ Ντράιβερ στο ρόλο ενός οδηγού λεωφορείου και κρυφού ποιητή. Παίζει και η Γολσιφτέχ Φαραχανί από το Ιράν. Από 5 Ιανουαρίου σε διανομή AMA Films.

Ακόμα θα βγουν το «20th Century Women» με την Ανέτ Μπένινγκ, την Γκρέτα Γκέρινγκ και τον Μπίλι Κράνταπ τον Φεβρουάριο (Feelgood), η «Miss Sloane» του Τζον Μάντεν μέσα στον Ιανουάριο από την Spentzos, με την Τζέσικα Τσαστέιν στο ρόλο μίας δυναμικής νομικού και lobbyist. Η ταινία ασχολείται με το μέγα πολιτικό ζήτημα στις ΗΠΑ της οπλοκατοχής.

Για τους λάτρεις των θρίλερ βγαίνει στις 2/2 από την UIP, το «Rings» (ήδη η αφίσα βρίσκεται στα Ster/Odeon στη Βέσο Μάρε) που είναι συνέχεια του γνωστού horror franchise, με τους Alex Roe, Matilda Lutz ενώ στις 9 Φεβρουαρίου αναμείνατε το «Πενήντα πιο σκοτεινές αποχρώσεις του Γκρι» σε σκηνοθεσία Τζέιμς Φόλει, συνέχεια της πρώτης κοινωνικοερωτικής ταινίας, και πάλι με την Ντακότα Τζόνσον και τον Βρετανό ηθοποιό Τζέιμι Ντόρναν (από την UIP).

Υπάρχει και η περιπέτεια “xXx, Reactivated/ Επανεκκίνηση” σε σκηνοθεσία D.J. Caruso με τον μυώδη σταρ Vin Diesel και τους Donnie Yen, Deepika Padukone, Samuel L. Jackson και Τόνι Κολέ (19 Ιανουαρίου 2017 από την UIP), το παιδικό «Η ταινία Lego Batman» όπου στην ελληνική μεταγλώττιση έχουν δανείσει τις φωνές τους ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και οι Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Ιωάννα Πηλιχού, Χρήστος Σιμαρδάνης και Φάνης Μουρατίδης (πρεμιέρα στις 9/2 από την Tanweer) αλλά και το «Resident evil: το τελευταίο κεφάλαιο» με τη Μίλα Γιόβοβιτς, στις 26/1 από την Feelgood.

Θα βγει και το «Hidden Figures» μέσα στον Φεβρουάριο σε σκηνοθεσία Θίοντορ Μέλφι με τις Ταράτζι Π. Χένσον, Οκτάβια Σπένσερ και Τζανέλ Μονάε ως οι Αφροαμερικανίδες μηχανικοί και μαθηματικοί που βοήθησαν τη NASA τη δεκαετία του ’60 στο μεγάλο εγχείρημα της πρώτης επιτυχημένης αποστολής στη Σελήνη.

*Ενδεχομένως να βγουν κι άλλα φιλμ μέσα στους 2 πρώτους μήνες του 2017 καθώς και να υπάρξουν αλλαγές στις ημερομηνίες κυκλοφορίας από τις εταιρείες διανομής.

Για παράδειγμα το «Jackie» του Πάμπλο Λαραίν με τη Νάταλι Πόρτμαν στο ρόλο της τέως Πρώτης Κυρίας Τζάκι Κένεντι Μπουβιέ, χήρας του δολοφονημένου Προέδρου των ΗΠΑ Τζον Κένεντι το Νοέμβριο του 1963, θα βγει τελικά στις αίθουσες στις 19 Ιανουαρίου 2017 σε διανομή της Feelgood.

Επιμέλεια κειμένου: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Σκηνή από το "Moonlight".

Σκηνή από το "Moonlight".

Σκηνή από το "Moonlight".

Οι Κάιλ Τσάντλερ και Κέισι Άφλεκ στο "Manchester by the sea".

Οι Κάιλ Τσάντλερ και Κέισι Άφλεκ στο &qu...

Οι Κάιλ Τσάντλερ και Κέισι Άφλεκ στο "Manchester by the sea".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture