Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Στο Ολύμπιον η παράσταση «Το παιχνίδι του έρωτα και της τύχης» του ΔΗΠΕΘΕ

Πάτρα: Στο Ολύμπιον η παράσταση «Το παιχ...

Μετά την Πρωτοχρονιά το έργο θα παιχθεί και στις Φυλακές Αγίου Στεφάνου

Η κεφάτη ομάδα του νέου θεσμού λαϊκού θεάτρου «Άρμα Θέσπιδος», του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, με την καινούρια της παράσταση «Το παιχνίδι του έρωτα και της τύχης», του Μαριβώ, συνεχίζει το ταξίδι της εκτός του Δημοτικού θεάτρου Απόλλων, μέσα στην περίοδο των εορτών και την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016 στις 18.00 το απόγευμα θα επισκεφθεί το Ολύμπιον Θεραπευτήριο στα Κάτω Συχαινά. Η παράσταση θα δοθεί στον χώρο του Κέντρου Αποκατάστασης του Ολύμπιον.

Στις 30/12 η αστεία και διασκεδαστική παράσταση «Το παιχνίδι του έρωτα και της τύχης» που έχει σκηνοθετήσει ο Χρήστος Στρέπκος θα παρουσιαστεί στις 19.00 το απόγευμα στα Βραχνέικα, στο Σταυροπούλειο πνευματικό κέντρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, η παράσταση μετά την Πρωτοχρονιά πρόκειται να μεταφερθεί και να παιχθεί στις Φυλακές του Αγίου Στεφάνου Πατρών για τους εκεί έγκλειστους.

Στόχος του σχήματος «Άρμα Θέσπιδος» είναι να φτάσουν οι πολιτιστικές δράσεις στον απλό πολίτη και εργαζόμενο της γειτονιάς και του χωριού, στους νέους και τους μαθητές, σ’ αυτούς που δυσκολεύονται να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου.

Την προηγούμενη θεατρική περίοδο, το «Άρμα Θέσπιδος», είχε παρουσιάσει την κωμωδία του Άντον Τσέχωφ, «Ελιξίριον Τσέχωφ». Δόθηκαν περίπου εκατόν είκοσι (120) παραστάσεις σε συνοικίες της πόλης, επιλέγοντας τις πιο απομακρυσμένες και πιο υποβαθμισμένες κοινωνικά και οικονομικά, σε χωριά, σε σχολεία, σε γειτονικές πόλεις τόσο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όσο και στα Ιόνια νησιά. Περίπου 13.000 πολίτες παρακολούθησαν την παράσταση με ένα συμβολικό εισιτήριο αλλά και δωρεάν σε ιδρύματα της περιοχής.

Τη νέα θεατρική περίοδο, το «Άρμα Θέσπιδος», όπως προείπαμε παρουσιάζει το «Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης» του Μαριβώ, με ιδιαίτερη επιτυχία. Στο έργο, η πραγματική αγάπη υπερβαίνει και καταργεί τους ταξικούς διαχωρισμούς που η κοινωνία έχει επιβάλει στα άτομα από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις. Είναι μια ρομαντική κωμωδία για  την πραγματική ταυτότητα των ανθρώπων, την τυραννία των κοινωνικών ταμπού και τον θρίαμβο της αληθινής αγάπης.

Πρόκειται για ένα έργο ύμνο στον έρωτα, γραμμένο από έναν από τους μεγαλύτερους Γάλλους θεατρικούς συγγραφείς. Ο Μαριβώ έζησε στην Γαλλία την εποχή που μεσουρανούσε το καλλιτεχνικό ρεύμα του Ροκοκό και οι μεγάλοι τεχνίτες του θεάτρου ήταν  οι πρωταγωνιστές της Comedia dell’Arte.

Μετάφραση: Γιάννης Βαρβέρης

Σκηνοθεσία-Διασκευή: Χρήστος Στρέπκος

Σκηνικά-κοστούμια: Θάλεια Ιστικοπούλου

Κίνηση: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Παίζουν οι:  Γιάννης Τσάκωνας, Βασίλης Κόκκαλης, Ελένη Καλαντζοπούλου, Κατερίνα Κολλυροπούλου.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Διαβάστε επίσης:

Θεατρική παράσταση: "Το παιχνίδι του έρωτα και της τύχης"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture