Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου στις «φωνές των Χριστουγέννων» του Δήμου Κοζάνης

Η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου στις «φωνές τ...

Τραγούδησε μελωδίες των Handel, Schubert, John Lennon, Morricone αλλά και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια

Βραδιά όπερας ήταν  η χθεσινή στην Κοζάνη, με τη σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου να τραγουδά γνωστές μελωδίες και τους χορωδούς της σκηνής να ενώνονται, στο κλείσιμο της παράστασης με τους θεατές, στην πλατεία του θεάτρου, χορεύοντας ένα από τα μελωδικότερα βαλς του Dimitri Shostakovich, το Jazz Suit waltz No 2.

Η Σόνια Θεοδωρίδου τραγούδησε μελωδίες των Handel, Schubert, John Lennon, Morricone αλλά και χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ τη συνόδευσαν οι χορωδίες του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας, του πολιτιστικού Συλλόγου οι "Μακεδνοί" και η Οrchestra Mobile. Τη μουσική διεύθυνση είχε ο Θεόδωρος Ορφανίδης.

Η διεθνούς φήμης σοπράνο δήλωσε συγκινημένη από την παρουσία της στην πόλη της Δυτικής Μακεδονίας, λέγοντας πως πολλά καλοκαίρια των παιδικών της χρόνων τα έχει περάσει στην Κοζάνη και ειδικότερα στο χωριό Χαραυγή, όπου ήταν ο τόπος καταγωγής των γονιών της και ότι αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση που της έγινε, για πρώτη φορά, από τον Δήμο Κοζάνης για να συμμετάσχει σε εκδήλωσή του.

Η σπουδαία σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου συμμετείχε στη συναυλία, με θέμα "Φωνές των Χριστουγέννων", που οργάνωσε η πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και νεολαίας του Δήμου Κοζάνης, Φανή Φτάκα στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου.

Ακολουθούν πλήθος εκδηλώσεων με μουσικές συναυλίες και κάλαντα από το δημοτικό ωδείο, λαογραφικά έθιμα της παράδοσης, θεατρικές παραστάσεις και η μεγάλη Χριστουγεννιάτικη συναυλία, στις 27 Δεκεμβρίου, με την "αφρόκρεμα" της jazz (Χρήστος Ραφαηλίδης, Γιώτης Κιουρτζόγλου, Γιώργος Τζούκας, Μανώλης Κουτσουνάνος κ.ά.).

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture