Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Άρεσε στους σινεφίλ της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας ο "Συγγραφέας" - Προβολές και γιορτή στις 19 Δεκεμβρίου

Άρεσε στους σινεφίλ της Κινηματογραφικής...

Από τις 20.00 έως περίπου τις 23.00 στο φουαγιέ των Στερ σίνεμας, στη Βέσο Μάρε

Συναρπαστικό και με ένα «πικρό», έμμεσα τιμωρητικό φινάλε ήταν το Γαλλικό φιλμ "Ο Συγγραφέας – Un Homme Ideal" σε σκηνοθεσία του Yann Gozlan που πρόβαλλε τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 η Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας στην αίθουσα 5 των Στερ σίνεμας στη Βέσο Μάρε.

Οι σινεφίλ όπως κάθε Δευτέρα ανταποκρίθηκαν και οι εντυπώσεις από την ταινία ήταν γενικά καλές. Τον κεντρικό ρόλο του ματαιόδοξου νεαρού που «κλέβει» το χειρόγραφο μίας αριστουργηματικής λογοτεχνικής ιστορίας ενός γέρου άνδρα που μόλις πέθανε, την οποία οικειοποιείται και τον μεταβάλλει σε επιτυχημένο συγγραφέα, ερμήνευσε ο ταλαντούχος Pierre Niney.

Το φιλμ είχε βγει στις Αθηναικές αίθουσες στις 6 Οκτωβρίου από την εταιρεία Filmtrade και δεν είχε παιχθεί στην Πάτρα.

Για την επόμενη Δευτέρα 19/12 που θα είναι και η τελευταία προβολή της Λέσχης για το 2016 (θα προβληθεί το φιλμ «Dancer – Ο Χορευτής» με τον Ουκρανό αστέρα του κλασικού χορού Σεργκέι Πολούνιν, ο οποίος επισκέφθηκε και την Αθήνα τον Νοέμβριο που μας πέρασε) η πρόεδρος του ΔΣ της Λέσχης Ελένη Δάσιου προσκαλεί τους σινεφίλ να παραστούν είτε πριν την μεσαία προβολή των 20.15 είτε μετά, πριν δηλαδή την βραδινή προβολή των 22.30 σε μία γιορτή με Χριστουγεννιάτικο άρωμα, για να ανταλλάξουν ευχές πίνοντας ένα ποτήρι κρασί και γευόμενοι ένα γλυκό (μελομακάρονα και κουραμπιέδες).

Ο χώρος της γιορτής θα λειτουργήσει το φουαγιέ των Στερ, πριν την είσοδο στις αίθουσες, από τις 20.00 έως περίπου τις 23.00 το βράδυ.

Ο φετινός α’ κύκλος προβολών κλείνει στις 9/1/2017 με την ταινία από το Βέλγιο και τη Γαλλία «Les Chevaliers Blancs – Λευκοί Ιππότες» του Γιοακίμ Λαφός με τον Βενσάν Λιντόν.

Η κυρία Δάσιου όπως ανέφερε στο thebest.gr, έχει ήδη έτοιμο και τον β’ κύκλο προβολών, έχοντας επιλέξει τα φιλμ που θα προβληθούν. Ο 2ος κύκλος θα ξεκινήσει στις 16/1/2017.

Εκ των χορηγών επικοινωνίας των προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας είναι το thebest.gr.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture