Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Κοντά στους 21.000 θεατές απόλαυσαν πανελλαδικά την "Άφιξη - Arrival" - Πολλοί σινεφίλ και στην Πάτρα

Κοντά στους 21.000 θεατές απόλαυσαν πανε...

Μεταξύ των θεατών και η δημοτική σύμβουλος Βίβιαν Σαμούρη

 

To ενδιαφέρον και των Πατρινών σινεφίλ τράβηξε το ιδιαίτερο φιλμ επιστημονικής  «Arrival» του Καναδού Ντενί Βιλνέβ με την Έιμι Άνταμς σ’ ένα ρόλο που την οδηγεί στην σίγουρη υποψηφιότητα για το Όσκαρ μετά και από αυτή της Χρυσής Σφαίρας που μόλις πήρε.

Το φιλμ που είναι μελαγχολικό, μέχρι τη μέση δεν σε πολυκερδίζει αλλά στο δεύτερο μέρος πραγματικά σε κάνει να σκεφτείς ακόμη και να συγκινηθείς, ήρθε 1ο στο ελληνικό box office του περασμένου τετραημέρου (8-11 Δεκεμβρίου 2016) φτάνοντας σε 53 αίθουσες πανελλαδικά τα σχεδόν 21.000 εισιτήρια.

Η ταινία που έχει βγει σε διανομή της Spentzos Film, πηγαίνει εξαιρετικά και στις ΗΠΑ όπου έχει φτάσει τα 81,5 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις συν άλλα περίπου 48,4 εκατομμύρια στον υπόλοιπο κόσμο.

Είναι ένα φιλμ που προξένησε έκπληξη σε πολλούς θεατές, με την έννοια ότι άλλο πράγμα πήγαιναν να δουν και άλλο τους προέκυψε καθώς η συγκεκριμένη ταινία ξεφεύγει εντελώς από το στυλ ταινίας επιστημονικής φαντασίας τύπου Άλιεν και προσεγγίζει περισσότερο το πιο «φιλοσοφικό» ύφος ενός Ταρκόφσκι και ενός Κιούμπρικ. Είναι δε η 1η φορά που επιχειρείται τόσο ξεκάθαρα και συναρπαστικά σε μία ταινία, η απόπειρα επικοινωνίας μεταξύ του ανθρώπινου είδους και κάποιας εξωγήινης οντότητας.

Ένα από τα θέματα για το οποίο μας μιλά η ταινία έχει να κάνει με το χρόνο και για την ακρίβεια για τον μη γραμμικό χρόνο! Μπορεί να σας μπερδέψει αλλά όπως προείπαμε, στο τέλος σε κάνει να σκεφτείς για πολλά πράγματα. Έχει κι ένα αισιόδοξο μήνυμα για την ανάγκη επικοινωνίας και συνεργασίας όλων των λαών της γης.

Το περασμένο Σάββατο το βράδυ στα Στερ σίνεμας στη Βέσο Μάρε είχαν μεταξύ άλλων πάει για να δουν το «Arrival – Η Άφιξη» η Βίβιαν Σαμούρη με τον σύζυγο της Δημοσθένη Σαμούρη, ο ραδιοφωνικός παραγωγός του Kiss Fm Πάτρας Κώστας Μπουρδόπουλος, κ.α.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Διαβάστε ακόμα:

ΔΕΙΤΕ το ΤΡΕΙΛΕΡ και ΦΩΤΟ από την περιπέτεια φαντασίας "Η Άφιξη" με την Έιμι Άνταμς

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture