Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

TO ΓΑΛΛΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ «ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ» ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

TO ΓΑΛΛΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ «ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ» ΑΥΤΗ ΤΗ Δ...

Το αδιέξοδο της πλαστής επιτυχίας

Το φιλμ "Ο Συγγραφέας" προβάλει αυτή τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου η Κινηματογραφική Λέσχη Πατρών, στα Ster Cinemas. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό γαλλικό θρίλερ σκηνοθετικά άρτιο, με τον βραβευμένο με Cesar ηθοποιό Pierre Niney (για τον ομώνυμο ρόλο στην ταινία Yves Saint Laurent), να ερμηνεύει εδώ τον Mathieu, σε μια συγκροτημένη ερμηνεία.

Ο «Ιδανικός άνθρωπος» (Un home ideal ο πρωτότυπος τίτλος, προφανώς αλληγορικός) στην προσπάθεια του να κρατήσει όλα όσα με λάθος τρόπο έχει κατακτήσει, οδηγείται σε ακρότητες και θεατρινισμούς.  Χάνει τον εαυτό του αλλά μάλλον βρίσκει τον συγγραφέα που έκρυβε βαθιά μέσα του. Όταν συνειδητοποιεί πως έχει ξεφύγει παίρνει την απόφαση να γυρίσει στο σημείο μηδέν απ' όπου και τον γνωρίσαμε, παρατώντας τα πάντα.Τελικά αξίζει τόση ματαιοδοξία;

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Yann Gozlan

Σενάριο: Yann Gozlan, Guillaume Lemans

Ηθοποιοί: Ana Girarbot, Andre Marcon, Pierre Niney

Φωτογραφία: Antoine Roch

Μοντάζ: Gregoire Sivan

Μουσική: Gyrille Aufort

Χώρα: Γαλλία (Έγχρωμη)

Διάρκεια: 104΄

 

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πρώτη Προβολή: Ώρα     6.00 μ.μ.

Δεύτερη Προβολή: Ώρα     8.15 μ.μ.

Τρίτη Προβολή: Ώρα     10.30 μ.μ.

 

ΥΠΟΘΕΣΗ

O εικοσιπεντάχρονος Mathieu θέλει να γίνει συγγραφέας αλλά το ταλέντο (ή καλύτερα η έλλειψη του) δεν τον βοηθάει ιδιαίτερα. Στο μεταξύ δουλεύει στην εταιρεία μετακομίσεων του θείου του. Η μοίρα του αλλάζει τη μέρα που κατά τύχη πέφτει πάνω στο χειρόγραφο ενός μοναχικού γέρου που μόλις πέθανε και το οποίο διηγείται τις εμπειρίες του στον πόλεμο της Αλγερίας.  Ο Mathieu αρχικά διστάζει αλλά τελικά αποφασίζει να το αντιγράψει και να το στείλει ως δικό του σε έναν εκδοτικό οίκο. Το βιβλίο γίνεται επιτυχία, κερδίζει βραβεία και ο Mathieu θεωρείται ένας άκρως ταλαντούχος συγγραφέας.

Φαίνεται λοιπόν πως κατάφερε να τα αποκτήσει όλα. Δημοσιευμένο βιβλίο, εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία, χρήματα και το κορίτσι των ονείρων του. Όμως 3 χρόνια μετά την αρχική του επιτυχία και ενώ είναι καλεσμένος στο παραθαλάσσιο σπίτι της γυναίκας του Alice, ο κόσμος του αρχίζει σταδιακά να καταρρέει.

Δεν έχει καταφέρει να παραδώσει κανένα καινούριο κείμενο, ο εκδότης του τον πιέζει, αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και η απάτη του είναι σχεδόν έτοιμη να αποκαλυφθεί.

Οι προσπάθειες του Mathieu να διατηρήσει αυτό που κάλπικα κέρδισε τον οδηγούν σε ένα μονοπάτι άκρως επικίνδυνο στο οποίο το κάθε βήμα του είναι χειρότερο από το προηγούμενο. Ενώ ταυτόχρονα δε φαίνεται να προσέχει την απροσδόκητη αλλαγή στη συμπεριφορά του.

Η ιστορία θυμίζει αρκετά Mr Ripley ενώ οι εικόνες και το τοπίο φέρνουν στο νου το La piscine με τον  Alain Delon.

Η ταινία επικεντρώνεται ιδιαίτερα στο να κρατήσει τον θεατή σε αγωνία και φαίνεται πως παραμελεί την ανάπτυξη των χαρακτήρων της και ιδιαίτερα της Alice που από την μια παρουσιάζεται λογοτεχνική ιδιοφυΐα και από την άλλη ζει με έναν άντρα εδώ και 3 χρόνια, από τον οποίο δεν έχει δει ούτε μισή γραμμή.

Ο βραβευμένος με Cesar Pierre Niney για τον ομώνυμο ρόλο του στην ταινία Yves Saint Laurent, που εδώ ερμηνεύει τον Mathieu δίνει μια συγκροτημένη ερμηνεία.

Το Un’ homme ideal είναι ένα θρίλερ γαλλική κοπής που δημιουργεί μια ατμόσφαιρα αγωνίας και μια αίσθηση αδιέξοδου.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture