Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Πατρινός ζωγράφος και καθηγητής πνευμονολογίας Κώστας Σπυρόπουλος εκθέτει στην Δημοτική Πινακοθήκη της Λάρισας

Ο Πατρινός ζωγράφος και καθηγητής πνευμο...

Η έκθεση «Αναλύσεις και λύσεις» θα εγκαινιαστεί την Κυριακή 11/12/2016

«Αναλύσεις και λύσεις» είναι ο τίτλος της ατομικής έκθεσης του Πατρινού εικαστικού δημιουργού και καθηγητή πνευμονολογίας της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών Κώστα Σπυρόπουλου, η οποία θα εγκαινιαστεί αυτή την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 19.30 το απόγευμα, στην Δημοτική Πινακοθήκη της Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα.

«Μέσα από τα έργα του Σπυρόπουλου διακρίνει κανείς την κίνηση και συγχρόνως την σύλληψη μιας χρονικής στιγμής και πραγματικότητας. Ο Σπυρόπουλος δίνει κίνηση, ζωή και χρώμα», έχει πει ο διακεκριμένος ζωγράφος Αλέκος Φασιανός.

Ο παράξενος αινιγματικός κόσμος του Σπυρόπουλου, ξεδιπλώνεται στο αίθριο του πρώτου ορόφου της Δημοτικής Πινακοθήκης, προκαλώντας τον θεατή να προτείνει λύσεις και αναλύσεις σε ένα παιχνίδι κεφάτων γρίφων.

Προβληματισμένες κόκκινες γάτες, η Αφροδίτη του Μποτιτσέλι, και οι ήρωες των παιδικών μας χρόνων, συνθέτουν ένα αστικό τοπίο μιας άλλης πραγματικότητας κυριευμένης από χρώματα ελευθερίας. Καθημερινά αντικείμενα σε ρόλους αφηγητών εξιστορούν βιώματα και ιστορίες του παρελθόντος μπερδεμένες με εκείνες που φαντάζουν σχεδόν προφητικές, σαν να επρόκειτο να συμβούν στο άμεσο μέλλον.

Ο Σπυρόπουλος εμπνέεται από το λεγόμενο teenage culture και από την κουλτούρα των κόμικς, εξιδανικεύει καθημερινά αντικείμενα, σε μια προσπάθεια η προσωπική του έκφραση να υπερβεί τις καθιερωμένες αισθητικές αξίες. Πρόκειται για μια έκθεση αυθεντικής Ελληνικής Pop Art, που αναγνωρίζει την ύπαρξη μιας «λαικής κουλτούρας» ενώ ταυτόχρονα αποκωδικοποιεί την πραγματικότητα, χρησιμοποιώντας μια ιδιαίτερη και αυτόνομη εικαστική γλώσσα.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Ιανουαρίου 2017.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα κλειστά. Τρίτη έως Παρασκευή 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 6– 9 μ.μ., Σάββατο – Κυριακή 10 π.μ. – 2 μ.μ. Τηλ. 2410-671176, www.katsigrasmuseum.gr.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Πατρινός ζωγράφος και καθηγητής Ιατρικής Κώστας Σπυρόπουλος εκθέτει στο Μουσείο του Λούβρο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture