Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΓΕΜΙΣΕ ΤΟ «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΥΣ». ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ- ΟΥΔΕΙΣ ΠΤΟΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ

ΓΕΜΙΣΕ ΤΟ «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΥ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ρωσική ταξική πάλη στην καρδιά της Πάτρας

Κατάμεστο το Δημοτικό Θέατρο το περασμένο σαββατόβραδο για την πρεμιέρα των «Μικροαστών» με πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη τον βετεράνο της κουίντας και καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Κώστα Καζάκο. Περίπου 300 άτομα καταχειροκρότησαν στο φινάλε, εμφανώς γοητευμένα από το κλασικό, διαχρονικό ανέβασμα του διάσημου κοινωνικού έργου του Γκόρκι με θέμα την πάλη των τάξεων, των ηθών και των νοοτροπιών. Τα φλας ήταν πολλά για τους συντελεστές, τους εκπροσώπους και φίλους της δημοτικής αρχής. Υπήρξε όμως και απρόοπτο: την ώρα της παράστασης έγινε ο σεισμός των 4,5 ρίχτερ αλλά η ροή διακόπηκε μόλις για λίγα δευτερόλεπτα!

 

 

Ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, οι αντιδήμαρχοι Διονύσης Πλέσσας, Παναγιώτης Μελάς, Παύλος Στάμος, ο βουλευτής Κώστας Σπαρτινός, ο βετεράνος του μπασκετ Τάκης Πετρόπουλος, ο πρόεδρος του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Βασίλης Θωμόπουλος, ο εκπαιδευτικός Γιώργος Μαλλιάκης, ο επικεφαλής του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου Χρήστος Γιαννόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ανδρέας Τερζής, οι δημοτικοί σύμβουλοι (νυν και πρώην) Βίβιαν Σαμούρη, Χρήστος Πατούχας, Μαριάννα Σταματιάδου, ο δικηγόρος Βαγγέλης Ματσούκης,ο ζωγράφος Γιάννης Ψυχοπαίδης, ο φωτογράφος Νίκος Ψαθογιαννάκης, η πρώην αντιδήμαρχος Κατερίνα Κουμπουρλή, η σύζυγος του Κώστα Καζάκου Τζένη και ο μικρότερος γιος του Αλέξανδρος, ανταποκρίθηκαν μεταξύ άλλων στην πρεμιέρα.

 

Στην παράσταση δέσποσαν εκπροσωπώντας την παλιά γενιά της αστικής καλοπέρασης και του ατομικισμού οι Κώστας Καζάκος και Μελίνα  Βαμβακά στους βασικούς ρόλους των «Μπεσσέμενοφ» και «Ακουλίνα». Επαιξαν με επιβλητική φυσικότητα επιβάλλοντας την έμπειρη παρουσία τους στη σκηνή. Κοραλία Καράντη και Αλμπέρτο Φάις απέδωσαν με εσωτερικότητα την καταπιεσμένη νεότητα και την αμφισβήτηση. Η Βίκυ Μαραγκάκη ξεχώρισε με την ομορφιά και τη γλυκύτητά της. Γενικότερα πάντως, δόθηκε έμφαση στην ανάδειξη των χαρακτήρων και στις σχέσεις ανάμεσά τους παρά στο επαναστατικό μήνυμα του Γκόρκι.

 

Παραμερίζοντας τη ρεπερτοριακή «εμμονή» να επιλέγεται για την κεντρική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ ένας ακόμα «στρατευμένος» πολιτικά συγγραφέας, ο Μαξίμ Γκόρκι, (που συνδέθηκε σε όλη του τη ζωή με το εργατικό κίνημα και το κομμουνιστικό κόμμα στη Ρωσία) οι "Μικροαστοί", μπορούν να κεντρίσουν το θεατή του σήμερα. Αντιπαραθέτουν το μικροαστισμό με τη νεολαία της αμφισβήτησης και της διανόησης. Με ήρωες καθημερινούς, μέσα από μια διαλυμένη μοσχοβίτικη οικογένεια, το «παλιό» ευ ζην μπαίνει ρεαλιστικά απέναντι στην αφύπνιση και το αγωνιστικό πνεύμα. Η μετάφραση είναι του Λυκούργου Καλλέργη, η προσαρμογή -σκηνοθεσία του Κώστα Καζάκου, τα σκηνικά της Θάλειας Ιστικοπούλου, η μουσική της Σοφίας Καμαγιάννη και οι φωτισμοί του Νίκου Σωτηρόπουλου. Παίζουν πέραν των εξ Αθηνών ηθοποιών, σε δεύτερους ρόλους οι συμπολίτες Διονύσης Βούλτσος, Φάνης Δίπλας, Περικλής Βασιλόπουλος κ.α. Πηγαίνετε να τους δείτε μέσα στην εορταστική περίοδο, το έργο παίζεται Πέμπτη-Κυριακή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View