Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την ωραία εκδήλωση με Πατρινό μουσικολογοτεχνικό χρώμα που έγινε στην Πλάκα, στην Αθήνα

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την ωραία εκδήλωση με Πατ...

Τίτλος της, «Πατρινοί Συνθέτες – Πατρινοί Ποιητές»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 στον χώρο τέχνης και πολιτισμού AN ART στην Πλάκα, στην Αθήνα, η πρώτη εκδήλωση της σειράς «Πατρινοί Συνθέτες – Πατρινοί Ποιητές», που διοργανώνει το Καλλιτεχνικό Σύνολο «Πολύτροπον» του Πατρινής καταγωγής μουσικολόγου Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου.

Οι ποιητές Διονύσης Καρατζάς, Γιώργος Κοζίας και ο λογοτέχνης Κώστας Λογαράς, ταξίδεψαν από την Πάτρα στην Αθήνα, και διάβασαν οι ίδιοι ποιήματά τους. Ο Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος επέλεξε και διάβασε ποιήματα των Δημήτρη Κάββουρα και Βασίλη Λαδά.

Η Δάφνη Πανουργιά (τραγούδι) και ο Μάριος Καζάς (πιάνο), ερμήνευσαν τραγούδια παλιών Πατρινών συνθετών που δεν ακούγονται πλέον. Αξίζει να σημειωθεί πως τα κομμάτια αυτά, τα εντόπισε και ανέδειξε η πολύχρονη έρευνα του Παναγιώτη Ανδριόπουλου πάνω στην λόγια Πατρινή μουσική παράδοση.

Ακούστηκαν τραγούδια των: Δημήτρη Λιάλιου (1869-1940), Ελένης Λαμπίρη (1889-1960), Αντιγόνης Παπαμικροπούλου (1889-1980),  Θεόφιλου Κάββουρα (1930-1974), Ανδρέα Νεζερίτη (1897-1980).

Ο Μάριος Καζάς ερμήνευσε και δύο χορούς του Α. Νεζερίτη, από το έργο «Πέντε Χοροί» για σόλο πιάνο.

Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, αναμφισβήτητα η εκδήλωση ήταν ένας ύμνος στην Πάτρα και τον διαχρονικό πολιτισμό της ενώ ο χώρος που πραγματοποιήθηκε (ένα αναπαλαιωμένο νεοκλασικό της Πλάκας) παρέπεμπε στην αστική Πάτρα του 19ου αιώνα.

Η εκδήλωση για όσους δεν κατάφεραν να παραστούν στις 26/11, θα επαναληφθεί την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 στις 20.30 το βράδυ, στον ίδιο χώρο (AN ART,  Μονής Αστερίου Τσαγκάρη 4, Πλάκα).

*Χορηγός επικοινωνίας της όμορφης εκδήλωσης ήταν το thebest.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture