Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την εμφάνιση του Πατρινού βαρύτονου Νικόλα Καραγκιαούρη σε γκαλά όπερας στο Παρίσι

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την εμφάνιση του Πατρινού...

Εκτός του Ν. Καραγκιαούρη συμμετείχαν η Φωτεινή Αθανασάκη και ο Πάνος Λουμάκης

Την περασμένη Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στη Salle Cortot στο Παρίσι ένα μεγαλειώδες gala d’opéra – γκαλά όπερας από τρεις καταξιωμένους Έλληνες μουσικούς, μεταξύ των οποίων ήταν και ο ταλαντούχος Πατρινός βαρύτονος Νικόλας Καραγκιαούρης.

Στην φημισμένη πόλη του φωτός, το Παρίσι, η μέτζο σοπράνο Φωτεινή Αθανασάκη και ο βαρύτονος Νικόλας Καραγκιαούρης, συνοδευόμενοι από τον Πάνο Λουμάκη στο πιάνο, κατέκτησαν το απαιτητικό και άκρως μουσικόφιλο γαλλικό κοινό.

Οι φωνές των δύο λυρικών καλλιτεχνών απόλυτα εναρμονισμένες μεταξύ τους, υπό την καθοδήγηση και ευαίσθητη συνοδεία στο πιάνο του Πάνου Λουμάκη, αποκάλυψαν την ομορφιά των έργων σπουδαίων μουσουργών όπως των Mozart, Donizetti, Verdi και Mascagni.

Το κονσέρτο παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο κος Ιάσονας Κασσελάκης, γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Παρίσι, η κα Ελένη Μούσουλου, εκπρόσωπος της Κυπριακής Κοινότητας Παρισίου, η κα Ζέτα Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Παρισιού, η κα Αλεξάνδρα Παπατζιάκου, μέτζο σοπράνο και καθηγήτρια μονωδίας και η κα Marie- Rose de Saint Léon, καθηγήτρια πιάνου.

Στην κατάμεστη από μουσικόφιλους Salle Cortot του Παρισιού, η οποία έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν σπουδαίες προσωπικότητες της μουσικής, η συγκίνηση του κοινού ήταν έκδηλη καθ’ όλη την διάρκεια του κονσέρτου. Η επιλογή μάλιστα ενός ελληνικού τραγουδιού μετά το μπιζάρισμα από το κοινό,  μάγεψε τους Γάλλους και Έλληνες ακροατές.

Η σύνθεση του καλλιτεχνικού προγράμματος από σκηνές των σπουδαιότερων έργων της όπερας και η άρτια απόδοσή του από τους καλλιτέχνες άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Το εγκάρδιο, παρατεταμένο χειροκρότημα όπως γράφτηκε συνέτεινε στο να ανανεώσουν οι συμμετέχοντες λυρικοί ερμηνευτές το ραντεβού τους στη πόλη του φωτός, σύντομα στο μέλλον!

*Αυτό το διάστημα ο γεννημένος στην Πάτρα βαρύτονος Νικόλας Καραγκιαούρης συμμετέχει στην εκλεκτή παράσταση "Τραβιάτα" της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

*Ο επιβλητικός στην όψη λόγω και του ύψους του Νικόλας Καραγκιαούρης είχε εντυπωσιάσει πριν 3-4 χρόνια, ερμηνεύοντας τον Ιεροεξεταστή στην παράσταση "Δαίμονες" πλάι στην Άννα Βίσση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture